5de3e77b3c50f

Utrustning

Drivertest: Titleist TS2

Läs mer om: Svensk Golf säger TS är en förkortning av Titleist Speed Project, en jakt på mer fart och längd. Farten har ingenjörerna hittat i en 20 procent tunnare krona av titan jämfört med föregångaren 917. Även träffytan har gjorts tunnare och hetare och är olika tjock för att öka förlåtande egenskaper. Den sparade

Text: Svensk Golf • 2019-03-13 Uppdaterad 2019-12-12
Drivertest: Titleist TS2
Svensk Golf säger

TS är en förkortning av Titleist Speed Project, en jakt på mer fart och längd. Farten har ingenjörerna hittat i en 20 procent tunnare krona av titan jämfört med föregångaren 917. Även träffytan har gjorts tunnare och hetare och är olika tjock för att öka förlåtande egenskaper. Den sparade vikten från kronan och träffytan har kunnat omplaceras lågt för högre bollflykt och lägre spinn.

Här kan du läsa om alla drivers i vårt test!

Panelsnacket

HCP 5–10 “Jag behöver inte ta i som ett djur för att få fart i bollen. Det här är något för mig.”

HCP 0–5 “Helt klart ett steg framåt. För mig känns det som att Titleist hittat mer fart i TS2 än tidigare års drivers.”

HCP 10–15 “Wow, vad snygg den är! Tidlös och estetiskt tilltalande design.”

För vem?

De flesta testpersoner hittar mer bollhastighet än snittet med TS2 och flera får ut god längd. Spinntal något lägre än genomsnittet i testet. Att den saknar viktjustering (för att flytta tyngdpunkten i huvudet) gör den inte per definition sämre, men det gör det lite svårare för en utprovare att finjustera den efter individen.

Så gick årets drivertest till!

Drivertest: Titleist TS2


Text: Svensk Golf • 2019-03-13
UtrustningDriversTitleistUtrustning
Scroll to Top