5de3e78c75057

Utrustning

Drivertest: Srixon Z785

Läs mer om: Svensk Golf säger Jämfört med föregångaren använder Srixon ett nytt material i träffytan på Z785 som tillåter den att göras tunnare. Det gör i sin tur att träffytan kan flexa mer och ge högre bollhastigheter. Kronan har fem lager kolfiber vilket frigjort vikt som kunnat flyttas ut mot kanterna för mer förlåtande

Jesper Johansson • 2019-03-13
Drivertest: Srixon Z785
Svensk Golf säger

Jämfört med föregångaren använder Srixon ett nytt material i träffytan på Z785 som tillåter den att göras tunnare. Det gör i sin tur att träffytan kan flexa mer och ge högre bollhastigheter. Kronan har fem lager kolfiber vilket frigjort vikt som kunnat flyttas ut mot kanterna för mer förlåtande egenskaper (högre tröghetsmoment/MOI) än tidigare modeller.

Här kan du läsa om alla drivers i vårt test!

Panelsnacket

HCP 5–10 “Låter högt. Skön när jag träffar bollen mitt på träffytan. Men jag får inte riktigt ut den där riktiga fartskjutsen jag vill åt.”

HCP 15–18 “Bäst ljud i testet? Jag tycker det! Bäst utseende i testet? Jag tycker det! Trots en spretig träffbild har bollarna landat på fairway också… sa jag att jag gillar den här?”

För vem?

Lätt att få höjd i bollflykten med Z785, som upplevs lättslagen. Spinntal något över snittet för flera i testpanelen. Producerar bollhastigheter som ligger kring medel för de flesta. För den som hittar rätt med prestandan är det en väldigt välkommen prislapp i konkurrensen.

Så gick årets drivertest till!

Drivertest: Srixon Z785

Scroll to Top