5de3e7b4c70e7

Utrustning

Drivertest: Cobra King F9 Speedback

Läs mer om: Svensk Golf säger På undersidan av huvudet sitter en köl med en vikt som sänker tyngdpunkten för att göra drivern mer förlåtande (ökat tröghetsmoment/MOI). Mycket krut har också lagts på att förbättra aerodynamiken genom att bland annat höja “midjan”. Resultatet enligt Cobra är en driver som ger högre bollhastighet än föregångaren, F8.

Svensk Golf • 2019-03-13
Drivertest: Cobra King F9 Speedback
Svensk Golf säger

På undersidan av huvudet sitter en köl med en vikt som sänker tyngdpunkten för att göra drivern mer förlåtande (ökat tröghetsmoment/MOI). Mycket krut har också lagts på att förbättra aerodynamiken genom att bland annat höja “midjan”. Resultatet enligt Cobra är en driver som ger högre bollhastighet än föregångaren, F8.

Här kan du läsa om alla drivers i vårt test!

Panelsnacket

HCP 0–5 “Jag tror den här har mer fart än fjolårets modell och blev mer peppad av att slå och se bollen flyga med F9.”

HCP 10–15 “Lite mycket krusiduller på kronan men mycket klubba för pengarna. Det känns och ser ut som att jag slår längst med den också. Min favorit!”

HCP 15–18 “Mycket snällare för mig än flera dyrare drivers i testet.”

För vem?

En driver som ger bollhastighetssiffror och carrysiffror strax över genomsnittet för de flesta panelmedlemmar. Likt exempelvis Epic Flash, G410 Plus och ST190G verkar F9 Speedback kunna prestera i händerna på flera olika kategorier spelare. Ger för många väldigt jämna och konsekventa resultat, vilket säkerligen framkallar en känsla av stabilitet och pålitlighet. Vattendelaren verkar vara utseendet.

Så gick årets drivertest till!

Drivertest: Cobra King F9 Speedback

Scroll to Top