Utrustning

Testat: Wilson D300

Vilken driver ska du välja säsongen 2017? Svensk Golf har testat årets hetaste modeller. Testet genomfördes i samarbete med Foresight Sports.

Svensk Golf • 2017-03-16

Pris: 3 500 kr.
Loft: 9, 10,5 och 13 grader.
Standardskaftlängd: 46 (herr) och 44,5 tum (dam).
Justerbarhet: Loft: +/- 1 grad. Lievinkel: Kan ställas i tre upprätta (draw) lägen.
För: Damer & herrar.

Svensk golf säger:
Precis som föregångaren D200 står det ”Super Light” skrivet på D300-driverns klubbhuvud. Den nya är dock fem gram tyngre, men det hindrar inte Wilson från att fortsätta utropa den som marknadens lättaste justerbara driver. Målet med den lätta vikten är att ge förutsättningar för ökad svinghastighet. Den mest framträdande nyheten hos D300 är de 35 små upphöjningarna på kronan (Micro Vortex Generators), som har strösslats ut på strategiska ställen för att förbättra aerodynamiken och ge mer fart.

Ny tv-show ska ta fram Wilsons nya utrustning

Så gick panelsnacket:
”För mig som svingar ganska snabbt känns den här superlätta klubban svajig, men jag kan inte klaga på värdena hos mina bästa slag.”
”Ovansidan med alla konstiga upphöjningar ser avig ut. Men jag trivs verkligen med hur lätt jag får upp bollen i luften med den här drivern.”

Foresight sports GC2 säger:
Faktiskt inte så höga spinntal som man kan tro, sett till att bollflykten är något högre än snittet för de flesta. Launchar relativt högt, med bra bollhastigheter och ger goda längdegenskaper överlag.

PLUS: 
För 3 500 kronor är det här ändå ganska mycket driver för pengarna idag. Det finns inget som per automatik säger att 1 000 kr dyrare konkurrenter är bättre.

MINUS:
Visst, vi förstår att det finns en teknologisk förklaring till varför kronan har alla dessa upphöjningar ovanpå. Men särskilt snyggt är det ju inte…

BETYG

UTSEENDE: 7.
Hyfsat normal form men nja, det märkliga mönstret på toppen kräver tillvänjning.

TRÄFFKÄNSLA: 7.
Inte någon riktig tydlig återkoppling på slagen. Rätt hög ljudnivå. 

FÖRLÅTANDE: 9.
46 tums-skaftet kan vara svårhanterat för en del. Men överlag lätt att få bra bollflykt.

KÖPSUG: 7.
Priset kommer locka många. Men en del anmärker på att den känns ”billig”.

VALMÖJLIGHET: 7.
Lagerförs med en skaftmodell och har ett relativt sett smalt customutbud.

TOTALT: 37/50. 

Scroll to Top