Callaways nya utrustning kommer snart ut på marknaden. Järnklubborna är inspirerade av gamla X-14-modellen.

Utrustning

Callaway släpper ny utrusning

Minns ni Callaways Steelhead-modell? Nu kommer en uppiffad variant av företagets bäst säljande järn genom tiderna. Dessutom släpper utrustningsjätten en ny hybrid.

Text: Jesper Johansson • 2016-08-23 Uppdaterad 2016-08-23
Callaway släpper ny utrusning

Callaway släpper ny utrustning. Steelhead XR heter järnklubborna som kommer till butik i början av september.

Steelhead, som är en av Callaways mest framgångsrika järnserier återupplivas alltså. Inspiration har hämtats från de tidigare X–14-klubborna och har förbättrats med ett lite längre blad och en lite mer rundad tå.

Klubborna ska gå längre genom en ny teknologi som Callaway kallar 360 Face CupTM. Den ska göra att den tunna träffytan ska flexa vid bollträffen med större effektivitet, vilket ska ge mer bollhastighet – framför allt vid slag som inte är mitt på klubbladet.

Järnklubborna ska också ge mer känsla och ett bättre ljud genom att man lagt till ett nytt lager på klubborna av polyuretan.

Klubborna kommer att finnas från järn-3 till lobwedge.

Rekommenderat pris: 7 999 kronor

Callaway släpper ny utrusning

Men det är inte bara järnklubbor som Callaway släpper i början av september. En helt ny modell av hybrider kommer ut på marknaden.

Steelhead XR Hybrids heter klubban som ska göra det ännu lättare att spela med hybridklubbor. Klubbhuvudena är större än de XR Hybrider som redan finns på marknaden, och även större på bredden.

Det gör att klubborna är mer lättspelade då klubbhuvudet flexar mer, vilket ger extra längd och förlåtande egenskaper vid sämre träffar.

Hybriderna kommer att finnas tillgängliga från 19 till 26 grader.

Rekommenderat pris: 2 299 kronor


Text: Jesper Johansson • 2016-08-23
UtrustningCallawayHybriderJärnUtrustning
Scroll to Top