Patrick Reed fick lyfta sin andra WGC-buckla efter segern i Mexiko // Foto: Getty Images

WGC

Puttningen gav Reed WGC-segern

Amerikanen tog sin andra WGC-titel efter magi på greenerna.

Text: Martin Strömberg • 2020-02-24

I sällskap med idel världsstjärnor blev det amerikanen Patrick Reed som fick sista ordet när WGC-Mexico Championship avgjordes.

Han bemästrade greenerna på Club de Golf Chapultepec allra bäst och behövde bara 24,5 puttar i snitt per rond på greener som alla andra hade stora problem med. Reed tjänade över elva slag totalt mot fältet under tävlingen just när det gäller puttningen.

– Jag kände att jag hade något att bevisa den här veckan. Jag har spelat riktigt stabil golf ett tag men inte lyckats ta mig över puckeln och vinna. Det här betyder mycket för mig, sa en lycklig Reed efter segern.

Slutronden blev en jämn historia där flera spelare hade chansen att vinna men det blev Reed, som via birdies på hålen 12, 15, 16 och 17 kopplade ett grepp. Trots att han sedan slog ut driven i skogen på 72:a hålet med bogey som följd kunde han hålla undan i toppen.

Spelarna bakom kunde inte svara på Reeds birdierace och till slut vann den omskrivne amerikanen med ett slag före Bryson DeChambeau.

– Han förtjänade segern. Han kämpade hårt och jag nådde inte riktigt fram, sa DeChambeau.

Varken ledande Justin Thomas, som avslutade med 73 slag, eller världsettan Rory McIlroy (69) kunde heller hota Reed när det skulle avgöras.

Marcus Kinhult var enda svensk i fältet men Kinhult hade en besvärlig vecka med magbekymmer och nackspärr och slutade först på en delad 69:e plats.

Klicka på bilden nedan för att komma till slutresultaten.


Text: Martin Strömberg • 2020-02-24
TournyttUncategorizedBryson DeChambeauEuropean TourJustin ThomasMarcus KinhultPatrick ReedPGA TourRory McIlroyTournyttWGC
Scroll to Top