En nöjd och självsäker Bryson DeChambeau har skaffat sig tre slag ledning inför slutronden på PInehurst No 2 Foto: Getty Images

DeChambeau i förarsätet – men efterhängsna skadan oroar

"Ska försöka fortsätta spela tråkig golf"

Text: Martin Strömberg • 2024-06-16 Uppdaterad 2024-06-16

Bryson DeChambeau imponerade stort under tredje ronden av U.S. Open på PInehurst No 2. Han gick tillsammans med Ludvig Åberg och noterade fina 67 slag (-3) efter att bland annat hamnat i zonen mitt i ronden där han gjorde tre birdies på fem hål.

– Det känns otroligt och jag slog många bra puttar idag. Jag fick jobba en hel del för det men jag känner mig ganska bekväm och självsäker även från tee just nu, sa DeChambeau efter ronden.

Han har med sina sju under par skaffat sig tre slags ledning före tre spelare, Rory McIlroy, Patrick Cantlay och Matthieu Pavon. DeChambeau har ett drömläge att lyckas knipa sin andra majortitel, den första kom just i U.S. Open för fyra år sedan på Winged Foot.

– Det blir samma spelplan som under de tre första ronderna. Jag ska försöka fortsätta spela tråkig golf och mitten av greenen flyttar sig aldrig så det är där jag siktar. Ge mig själv så många möjligheter som möjligt, kanske rulla några puttar och tvåputta mycket, sa en nöjd DeChambeau.

Men det finns lite orosmoln på himmelen. DeChambeau tvingades få behandling för en krånglande höft, som låste sig mitt under lördagsronden. Det är inga nya problem men det stör amerikanen i genomgången periodvis.

– Jag har haft problem en tid då jag har tränat lite för mycket och inte riktigt hunnit vila. Det är svårt att komma igenom på vissa slag men det är oftast okej. Just idag poppade det upp lite men jag kommer att få bra hjälp av mitt team ikväll och de kommer att få mig i bra form inför sista ronden.

Under sista ronden får DeChambeau sällskap av fransmannen Matthieu Pavon i ledarbollen. Pavon som framförallt imponerat med vasst närspel och stark puttning. Pavon leder statistiken på greenerna med 2,37 intjänade slag under de tre första ronderna.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-06-16
U.S. OpenBryson DeChambeauMatthieu PavonPatrick CantlayPGA TourPinehurst No 2Rory McIlroyTournyttU.S. Open
Rulla till toppen