Ludvig Åberg mötte media i onsdags inför Genesis Scottish Open. Foto: Getty Images

DP World Tour/PGA Tour

Åberg om första besöket på Royal Troon

Världsfyran har spelat ett träningsvarv på The Open-banan. 

Text: Olof Åsgård • 2024-07-11 Uppdaterad 2024-07-11

Den här veckan spelar Ludvig Åberg Genesis Scottish Open på The Renaissance Club på skotska östkusten. Nästa vecka blir det skotska västkusten och debut i The Open Championship på Royal Troon. 

Ludvig Åberg hann med ett stopp där i måndags och spelade ett träningsvarv tillsammans med Viktor Hovland. 
–  Vi hade en väldigt ovanlig skotsk dag med 20 grader varmt, soligt och ingen vind. Jag tror inte att det blir så nästa vecka, vi förväntar oss i alla fall inte att det blir det. Men golfbanan var fantastisk. Det var tufft. Det var första gången jag var där. Jag kom ihåg många av de där hålen från när Henrik vann 2016. Jag tycker att det borde vara en nationaldag i Sverige, det var väldigt coolt, säger Ludvig Åberg. 

The Open blir 24-åringens fjärde majorstart i år och i karriären. Han slutade tvåa i The Masters, missade kvalgränsen i PGA Championship och blev delad 12:a i U.S. Open. 

The Open och Royal Troon kommer bli en utmaning, tror Åberg.

– Det kommer att bli utmanande, uppenbarligen är de bakre nio och de främre nio lite olika. De främre nio är lite enklare. Och på tian får du helt plötsligt vinden i ansiktet. Det kommer att bli en bra utmaning och jag ser fram emot det.

Just nu är sju svenska spelare klara för The Open Championship – Henrik Stenson, Ludvig Åberg, Sebastian Söderberg, Alexander Björk, Jesper Svensson, Vincent Norrman och Charlie Lindh. 

I veckans Scottish Open finns tre platser i potten som kommer gå till de tre främsta (som klarat kvalgränsen) och som ännu inte är kvalificerade. Alex Norén, Jens Dantorp och Simon Forsström finns med i fältet. Av 156 spelare är 84 redan klara för spel i The Open. 

Läs mer: Då startar svenskarna i Skottland

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-07-11
TournyttLudvig ÅbergThe OpenTournytt
Rulla till toppen