Göteborgs Golf Klubb är värd för Lag-EM för flickor. Foto: Göran Söderqvist

Amatörmästerskap

Dags för Lag-EM – fyra svenska landslag jagar guld

Fyra svenska landslag spelar Lag-EM i veckan. Göteborgs Golf Klubb är värd för flickornas mästerskap.

Text: Göran Söderqvist/Svensk Golf • 2024-07-08 Uppdaterad 2024-07-08

Lag-EM avgörs över fem dagar, 9–13 juli. De första två dagarna är det slagspelskval och de tre avslutande spelas det lagmatcher. Sverige har fyra lag med och tävlar i damer, herrar, flickor och pojkar.

Flicklandslaget redo för Lag-EM på hemmaplan

Göteborgs Golf Klubb är i år värd för flickornas mästerskap. Det svenska flicklandslaget har varit på plats i Göteborg sedan i fredags för förberedelser, men först i söndags fick de tillgång till tävlingsbanan. De har under tiden jobbat med andra grejer än golf. De har lärt känna varandra bättre både som spelare och människor. En föreläsning om mentala processer genomfördes också och dessa testades även i en höghöjdsbana.
– Vi ser fram emot EM, laget har gjort en grymt bra uppladdning tillsammans. Vi är redo, säger David Olsson coach flicklandslaget.

På plats på Göteborgs Golf Klubb under delar av förberedelserna fanns även förbundskapten Katarina Vangdal.  
– Lag-EM är en viktig del i landslaget spelarutveckling just för att det är en tävling på hög nivå. Det är ett test för spelare, de representera sitt land och sina lagkamrater. Det är en del, men det är också att ta nästa steg i sin utveckling. 
– De utsättas för mer press, kanske även en mer utmanade bana och är i ett sammanhang som är ganska tufft. Särskilt ett hemma-EM som det är för flicklandslaget i år med mer publik och synlighet som adderar på. Ett mästerskap är ett bra ställa att träna detta och utvecklas. Men samtidigt är det ett mästerskap där vi vill prestera, den bästa utvecklingsmiljön är troligen att spela om medaljer på lördag, säger Katarina Vangdal.    

Flicklandslaget. Blondie Persson Lidgren, Olivia Holmberg, Ebba Lundqvist, Amanda Gyllner, Havanna Torstensson och Molly Rålin. Foto: Göran Söderqvist

Starttider lag-EM Flickor, rond 1 tisdag:

07.30: Amanda Gyllner, Gävle
08.03: Havanna Torstensson, Halmstad
08.36: Ebba Lundqvist, Haninge
11.17: Blondie Persson Lidgren, Lunds Akademiska
11.50: Olivia Holmberg, Lidingö
12.23: Molly Rålin, Växjö

Pojklandslaget titelförsvarare

Pojklandslaget är titelförsvarare efter särspelssegern i finalen mot Frankrike förra året. Då var det Neo Berg som avgjorde. Han finns med i laget även i år och är den ende i pojklandslaget som spelat ett lag-EM tidigare. Övriga spelare är: Edvin Askerfors, Carl Möller, Enzo Persson, Erik Tjärnberg och Daniel Tolf.
Lag-EM Pojkar spelas på Diamond Country Club i Österrike.

Damer och herrar i södra Europa

Damlandslaget är i Spanien på Real Sociedad Hípica Española Club de Campo i Madrid medan herrlandslaget är i Italien på Royal Park i Roveri i Turin.
Damlandslaget: Meja Örtengren, Elin Pudas-Remler, Louise Rydqvist, Nora Sundberg, Moa Svedenskiöld, Josefin Widal
Herrlandslaget: Lucas Augustsson, Albert Hansson, Simon Hovdal, Algot Kleén, Jakob Melin, Daniel Svärd

Ledartavlor:

Flickor

Pojkar

Damer

Herrar

Läs också:


Text: Göran Söderqvist/Svensk Golf • 2024-07-08
TournyttAmatörgolfJuniorgolfLandslagSwedish Golf TeamTournytt
Rulla till toppen