Jens Dantorp klättrade 21 placeringar upp till en delad tredjeplats inför slutronden i München Foto: Getty Images

Dantorp på segerjakt i München

Stod för lördagens bästa rond och avancerade 21 placeringar på Golfclub München Eichenried.

Text: Martin Strömberg • 2024-07-06 Uppdaterad 2024-07-07

Jens Dantorp har haft en ojämn säsong så här långt på DP World Tour under 2024. Han har klarat 8 av 16 kvalgränser och bästa placeringen kom på hemmaplan i Scandinavian Mixed där Dantorp delade sjundeplatsen.

Dantorp gjorde sin bästa säsong i karriären förra året då han tog en andraplats och två tredjeplatser, den här veckan i BMW International Open har han möjligheten att ta årets klart bästa placering hittills. Han gick runt på 64 slag (-8) tredje ronden – årets lägsta rond – och delar tredjeplatsen inför söndagens avslutningsrond på Golfclub München Eichenried.

Det blev åtta birdies, en eagle och två bogeys under lördagen för Dantorp som hade dagens bästa score med två slags marginal. Framför sig på ledartavlan har skåningen nu bara engelsmannen Jordan Smith och skotten Ewen Ferguson, båda 14 under par och ett slag före Dantorp och fransmannen Romain Langasque, som är 13 under.

– Det var bra, skönt att få till en bra ”moving day”, det var länge sedan jag lyckades med det och kul att vara med i toppen inför avslutningen, sa Dantorp till DP World Tour efter ronden.

Dantorp är inför veckans tävling på 122:a plats på Race to Dubai men om ställningen håller sig även över slutronden skulle det innebära ett hopp upp till plats 73.

Andra svensken som klarade kvalgränsen, Jesper Svensson, gick runt på 70 slag (-2) och tog tre placeringar till en delad 21:a plats inför sista 18 hålen.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-07-06
TournyttDP World TourEwen FergusonJens DantorpJesper SvenssonJordan SmithTournytt
Rulla till toppen