Sergio Garcia: ”Du har rätt, vi har alltid fel”. Foto: X

Uppdaterad: Här skäller Garcia ut domaren i finalkvalet

Spanjoren var inte nöjd med att bli varnad för långsamt spel. 

Text: Olof Åsgård • 2024-07-02 Uppdaterad 2024-07-03

Sergio Garcia, 44, jagar en plats I The Open Championship på Royal Troon 18–21 juli. Spanjoren spelar finalkval på West Lancashire i England och fick en okej start. Garcia gick första ronden av två på 71 slag och är just nu delad sjua på West Lancashire som är en av fyra kvalbanor. 288 spelare, varav åtta svenskar deltar i finalkvalet och totalt 16 platser står på spel. 

Eftersom det är många stjärnor i fälten så har mycket publik tagit sig ut till banorna. Sergio Garcia spelar tillsammans med irländaren Sam Maguire och engelsmannen Sam Bairstow. 

På det åttonde hålet fick gruppen en varning för långsamt spel efter att ha hamnat fyra minuter efter gruppen framför. Garcia blev upprörd och tyckte inte att det var ett korrekt beslut av domaren eftersom det var åskådarna som gjorde att de behövde vänta. 

bunkered.co.uk:s Ben Parsons fångade spanjorens utbrott på film där Garcia hörs vid upprepade tillfällen ironiskt säga ”Du har rätt, vi har alltid fel” till domaren. 

Garcia hade också klagat över att kvalet var ”dåligt organiserat” eftersom ”det kommit tusentals människor för att titta på oss.”

Uppdatering 3 juli: Efter kvalet utvecklade Sergio Garcia (som inte kvalificerade sig till The Open) sin kritik mot beslutet:
– Det var 2 000 människor som följde oss utan rep, ingenting. Funktionärerna försökte göra ett så bra jobb som de kunde, men uppenbarligen var vi tvungna att vänta i stort sett på varje tee i två eller tre minuter för att slå våra utslag eftersom folk gick framför tee och på fairway. Vi kunde helt enkelt inte slå. Jag tror inte att de tog hänsyn till det och det var olyckligt, sa Garcia efteråt.

Resultat:

*klar för The Open Championship

Burnham & Berrow

SVENSKA SPELARE Tobias Ruth, Charlie Lindh*, Björn Åkesson, Niklas Lemke, Henric Sturehed

Dundonald Links

SVENSKA SPELARE Adam Wallin, Tim Widing

Royal Cinque Ports

SVENSKA SPELARE Oliver Gillberg

West Lancashire

SVENSKA SPELARE Inga

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-07-02
TournyttFinalkvalSergio GarciaThe OpenTournytt
Rulla till toppen