Vdn för PGA of America, Seth Waugh, meddelar något chockartat att han lämnar sin post den siste juni. Foto: Getty Images

PGA-bomben: vdn lämnar sin post

Sedan 2018 har Seth Waugh varit vd för PGA of America. Nu lämnar han plötsligt sin post.

Text: Felix Månsson • 2024-06-27 Uppdaterad 2024-06-27

Seth Waugh har varit vd för PGA of America sedan 2018. Under onsdagen meddelade den omtyckta PGA-bossen att han inte söker att förnya sitt kontrakt, som sträcker sig till den 30 juni i år.

”Det har varit ett privilegium och en ära att tjänstgöra som vd för PGA of America de senaste sex åren”, skriver Waugh i ett uttalande, och fortsätter med att hylla sina kolleger för vad de gjort för den golfen utanför proffstourerna.

”Jag är stolt över vad vi åstadkom för våra över 30 000 PGA pros och för spelet. Den vardagliga golfen har aldrig varit starkare, mer älskat eller bättre positionerat för framtiden.”

Efter det något chockartade beskedet har varma hälsningar haglat på sociala medier.

LPGA Tours vd, Mollie Marcoux Samaan, hyllade Seth Waughs engagemang inom damgolfen.

”Hans orubbliga engagemang för att lyfta The KPMG Women’s PGA Championship kommer att vara en del i hans bestående och effektfulla arv.”

Men under has styre av organisationen har golfen genomgått en turbulent tid, där han varit högljudd kring att få ett slut på golfens inbördeskrig. Och när han nu lämnar är golfens tillvaro fortsatt turbulent.

Det har gett upphov till funderingar kring varför Waugh lämnar och vad det kan innebära.

”Getting out just in time”, lyder en kommentar på PGA of Americas x-inlägg, via en ”meme”. Ett insinuerande ”Hmmmm”, svarar ett annat.

Kerry Haigh, PGA of Americas mästerskapschef, blir tillfällig vd, men någon långsiktig efterträdare till Seth Waugh har ännu inte diskuterats.

Läs också:


Text: Felix Månsson • 2024-06-27
TournyttLPGA TourPGA of AmericaSeth WaughTournytt
Rulla till toppen