Annika Sörenstam. Arkivbild: Göran Söderqvist

Juniorgolf

Allt om ANNIKA Invitational Europe på Isaberg

Isaberg Golfklubb välkomnar internationellt startfält med spelare från 22 länder.

Text: Svensk Golf/Göran Söderqvist • 2024-06-11 Uppdaterad 2024-06-11

Annika Sörenstam är hemma i Sverige för den tolfte upplagan av ANNIKA Invitational Europe. Årets spelplats är Isaberg Golfklubb, en bana Sörenstam själv spelade tidigt i sin proffskarriär.
– Det är jättekul att vara tillbaka på Isaberg. Vi var här för tre år sedan, men det var under pandemin så det blev en helsvensk mindre tävling. Det är kul att vara här igen med fullt internationellt startfält från 22 länder. Det känns som om cirkeln sluts eftersom jag spelade min första LET-tävling just här för 35 år sedan, säger Annika Sörenstam.

ANNIKA Invitational Europe är en etablerad och uppskattad tävling internationellt, en som skrivs in tidigt i schemat när spelare gör sin årsplanering. Annika Sörenstam själv är på plats och involverad i tävlingen som genomförs i ett samarbete mellan ANNIKA Foundation och Svenska Golfförbundet.

Startfältet på Isaberg 11–13 juni består av 78 spelare från 22 länder. Flest spelare har Sverige med 28 följt av Tyskland med nio och Frankrike med fem. 

Segraren på Isaberg får en inbjudan till The Women’s Amateur som spelas 24–29 juni på Portmarnock, Irland.

Inte bara golf

Efter första speldagen håller Annika clinic under namnet ”Share My Passion” där hon slår slag, berättar om sin karriär och tar upp några spelare som får visa vad de kan inför alla åskådarna. Under veckan blir det även en workshop under namnet ”More Than Golf” som bland annat innehåller en del om hur det är att spela collegegolf i USA.

Flicklandslaget på plats

Det svenska flicklandslaget träffades redan i söndags för gemensamt inspel. Tio spelare tillsammans med coach David Olsson fick tid både att spela och att prata strategi. Under tävlingsveckan sköter spelarna sig själva.   

Landslaget genomförde även en träning under måndagen för alla svenska spelare i startfältet, där var fokus på närspel. Förutom David var coacherna Therése Larsson och Sara Djos med vid den aktiviteten.  

– Det är riktigt bra att vi har en amatörtävling på den här nivån i Sverige. Vi får möjligheter att träffa spelare som är i landslaget och även andra spelare som vi inte sett lika mycket, säger David Olsson coach flicklandslaget.

Junior Solheim Cup

I år när det är Junior Solheim Cup är ANNIKA Invitational Europe en av nio tävlingar som räknas för kvalificering till Europa-laget. Matchen där Europa är titelförsvarare spelas 8–10 september på Army Navy Country Club i Virginia. Förhoppningsvis med någon eller några svenskor i det europeiska laget.

Ledartavla ANNIKA Invitational Europe

Lyssna på senaste avsnittet av 18 min med Svensk Golf


Bryson, Ludvig, Rory och intrycken på plats i Pinehurst

Delar av poddteamet har lämnat North Carolina efter hyperdramatiskt US Open och sluter upp med hemmabasen för att snacka ner det hela. Följ med när Ola Wenström, Eric Franzén och Wille Schauman sveper över Pinehurst ugnsbakade greener, Bryson 2.0, grisvärmen, Ludvig Åbergs US Open-debut, Rorys sorti från området och mycket mer.

Läs också:


Text: Svensk Golf/Göran Söderqvist • 2024-06-11
TournyttAnnika InvitationalIsaberg GKJuniorgolfSwedish Golf TeamTournytt
Rulla till toppen