Ludvig Åberg och Joe Skovron hade fullt jobb med att hålla ordning på vindarna under andra ronden av Memorial Tournament Foto: Getty Images

Åberg fem slag bakom Scheffler

Nöjd med utvecklingen trots högre score på fredagen.

Text: Martin Strömberg • 2024-06-08 Uppdaterad 2024-06-08

Det blev ännu en riktigt svårspelad dag på Muirfield Village när andra ronden av Memorial Tournament spelades. Svårbedömda kastvindar rörde sig över banan, men regnet som föll tidigare i veckan kompenserade svårighetsgraden något genom att fairways och greener fortfarande var mjuka och mottagliga. För Ludvig Åberg blev det en rond på 72 slag (par) och med fyra under par totalt är han på ensam sjätteplats efter 36 spelade hål, fem slag bakom sin spelpartner de två första dagarna, världsettan Scottie Scheffler. Adam Hadwin och Viktor Hovland delar andraplatsen på sex under par.

Åberg gjorde mängder av starka par och sänkte ett läckert bunkerslag för birdie på det 17:e hålet.

– Jag är relativt nöjd ändå. Det var lite mer svårspelat och jag fick en högre score men känslan var ändå något bättre. Jag vill gärna veta var jag har mina missar när jag spelar och det fungerade bättre idag. Det var en tuff dag med mycket bunkerslag och chippar och jag ser fram mot resten av tävlingen, sa Åberg.

Hittills under tävlingen har scramblingen fungerat utmärkt för svensken. Han är bäst av alla i fältet på att rädda sig när han missar green med 12 räddningar på 14 försök. Åberg har dessutom tjänat över 2,8 slag mot snittspelaren på greenerna även om det var ett par, tre puttar som han säkert gärna skulle vilja haft i under andra ronden.

Efter ronden fick han också svara på frågor om sitt knä som orsakat en del problem under säsongen. Enligt uppgifter har Åberg problem med menisken i sitt vänstra knä vilket gör att det svullnar upp periodvis. Det behöver inte smärta i själva svingen men kan ge en känsla av att det spänner i knät när han hukar sig till exempel för att läsa linjer eller när han markerar bollen på green. Åberg var dock förtegen om skadan när han fick frågor efter ronden.

– Det är mellan mig och min läkare och det är vad det är. Jag har kunnat träna och spela hundra procent de senaste veckorna och det stör mig inte när jag spelar, förklarade Åberg.

Den andra svensken i veckans Memorial Tournament, Alexander Norén, gick runt på 74 slag (+2) andra ronden och delar 20:e platsen, nio slag bakom ledande Scottie Scheffler.

Lyssna på senaste avsnittet av 18 min med Svensk Golf


Bryson, Ludvig, Rory och intrycken på plats i Pinehurst

Delar av poddteamet har lämnat North Carolina efter hyperdramatiskt US Open och sluter upp med hemmabasen för att snacka ner det hela. Följ med när Ola Wenström, Eric Franzén och Wille Schauman sveper över Pinehurst ugnsbakade greener, Bryson 2.0, grisvärmen, Ludvig Åbergs US Open-debut, Rorys sorti från området och mycket mer.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-06-08
TournyttAdam HadwinAlexander NorénLudvig ÅbergMemorial TournamentMuirfield VillagePGA TourScottie SchefflerTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen