Johanna Gustavsson är delad trea inför slutronden av Dormy Open Helsingborg och jagar sin andra seger på LET Foto: Tristan Jones/LET

Gustavsson jagar segern i Helsingborg

Svenskan är två slag bakom tätduo inför slutronden på Allerum.

Text: Martin Strömberg • 2024-06-02 Uppdaterad 2024-06-02

Med en rond kvar av Dormy Open Helsingborg delas ledningen mellan engelskan Cara Gainer och indiskan Pranavi Urs på åtta under par. Men bara två slag bakom finns svenska Johanna Gustavsson, som delar tredjeplatsen, bara två slag bakom ledarduon. Gustavsson hade andra dagens bästa score med 66 slag (-6) på Allerums GK utanför Helsingborg, och har nu gett sig en fin möjlighet att spela om sin andra seger i karriären på Ladies European Tour. Den 31-åriga svenskan tog sin första seger i Lacoste Ladies Open i Frankrike förra året och är just nu 37:a på LET:s Order of Merit.

– Det känns som att jag har spelat stabilt de två första ronderna. Vi läste många puttar fel under första dagen men idag inledde jag med birdie vilket var en trevlig överraskning. Sedan gjorde jag en eagle på femman vilket alltid är bra för scoren, jag är glad att jag är med i matchen, sa Gustavsson efter sin fina andrarond.

Allerum är en bana där det går att spela aggressivt från tee och ge sig själv korta slag in. Men Gustavsson väljer en delvis annan approach.

– Jag tycker att den är smal på sina ställen och är lite mer försiktigt från tee på vissa hål och det har fungerat bra så här långt. Jag hoppas att jag kan dra fördel på de hål som är lite kortare och att jag rullar i lite puttar sista ronden.

Det finns fler svenskor som har goda möjligheter att knipa fina placeringar sista ronden. Formstarka Moa Folke delar niondeplatsen på fem under par. Amatören Louise Rydqvist är delad 14:e på fyra under par och amatörkompisen Meja Örtengren är delad 19:e på tre under par.

Lyssna på senaste avsnittet av 18 min med Svensk Golf


Bryson, Ludvig, Rory och intrycken på plats i Pinehurst

Delar av poddteamet har lämnat North Carolina efter hyperdramatiskt US Open och sluter upp med hemmabasen för att snacka ner det hela. Följ med när Ola Wenström, Eric Franzén och Wille Schauman sveper över Pinehurst ugnsbakade greener, Bryson 2.0, grisvärmen, Ludvig Åbergs US Open-debut, Rorys sorti från området och mycket mer.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-06-02
TournyttAllerum GKCara GainerDormy Open HelsingborgJohanna GustavssonLadies European TourLouise RydqvistMeja ÖrtengrenMoa FolkePranavi Urs
Rulla till toppen