Lexi Thompson slog igenom som 12-åring. Efter den här säsongen slutar den nu 29-åriga amerikanskan. Foto: Getty Images

U.S. Women's Open

Lexi Thompson avslutar karriären efter säsongen

29-åringen har valt att sluta med professionell golf på heltid.

Text: Olof Åsgård • 2024-05-28 Uppdaterad 2024-05-28

Historien om amerikanskan Lexi Thompson började 2007 när hon som 12-åring kvalificerade sig för U.S. Women’s Open. Hon blev sedan proffs vid 15 års ålder 2010 och har vunnit elva gånger på LPGA, den första när hon var 16 år. Det har även blivit två segrar på Ladies European Tour. Thompson har vunnit en majortitel i Chevron Championship 2014 (dåvarande Kraft Nabisco Championship) och spelat i sex Solheim Cup för USA (två vinster). 

I tisdags meddelade Thompson på USGA:s hemsida att hon kommer avsluta karriären efter den här säsongen. 
Årets U.S. Women’s Open blir 29-åringens 18:e raka start i majorn, hon har slutat delad tvåa som bäst (2019). 
Lexi Thompson har varit en av de största golfstjärnorna i världen under hela sin karriär men senaste åren har hon dragits med en del skador, främst i en hand.

– Även om det aldrig är lätt att säga adjö, är det verkligen dags. I slutet av 2024 kommer jag inte längre spela ett fullständigt professionellt golfschema. Jag är glad över att njuta av resten av året eftersom det fortfarande finns mål jag vill uppnå. Jag ser fram emot nästa kapitel i mitt liv. Tid med familj, vänner och min pålitliga följeslagare, (hunden) Leo. Jag kommer alltid att leta efter sätt att bidra till sporten och inspirera nästa generation av golfare. Och såklart ser jag fram emot lite tid för mig själv, säger Lexi Thompson i ett uttalande. 

Lyssna på senaste avsnittet av 18 min med Svensk Golf


Bryson, Ludvig, Rory och intrycken på plats i Pinehurst

Delar av poddteamet har lämnat North Carolina efter hyperdramatiskt US Open och sluter upp med hemmabasen för att snacka ner det hela. Följ med när Ola Wenström, Eric Franzén och Wille Schauman sveper över Pinehurst ugnsbakade greener, Bryson 2.0, grisvärmen, Ludvig Åbergs US Open-debut, Rorys sorti från området och mycket mer.

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-05-28
TournyttLexi ThompsonTournyttUS Women's Open
Rulla till toppen