Scottie Scheffler anlände försenad till andra dagens spel av PGA Championship efter att ha gripits av polis tidigt på fredagsmorgonen Foto: Getty Images

Fem saker om turerna runt Schefflers gripande

Anmälan mot världsettan läggs inte ner. Polisingripandet utreds. 

Text: • 2024-05-24 Uppdaterad 2024-05-24

Nya bilder släppta

I tisdags släpptes en ny video som fångade händelsen på fredagsmorgonen förra veckan när världsettan Scottie Scheffler greps av polis när han var på väg till Valhalla Golf Club för andra ronden av PGA Championship. Scheffler togs till polisstationen och satt i en häktescell i ett par timmar innan han släpptes och kunde åka till golfbanan för att spela andra ronden. Han slutade till slut på åttonde plats i majorn. 

– Alla bevis som fortsätter att komma ut fortsätter att stödja det som Scottie hela tiden sagt, att det här var en kaotisk situation och att han inte gjorde något fel, säger Schefflers advokat Steve Romines. 

Fortsatt misstänkt

Anklagelserna mot Scottie Scheffler har inte lagts ner. Världsettan är fortsatt misstänkt för grovt våld mot polis, ringa skadegörelse, ringa vårdslöshet i trafik och för att ha låtit bli att lyda polisen som dirigerade trafiken.
Scheffler har uppgett att allting var ett stort missförstånd och nekar till alla anklagelser.
– Vår position är densamma som den var i fredags, Scottie Scheffler gjorde inget fel. Vi är inte intresserade av en förlikning och vi kommer antingen att pröva ärendet i domstol eller så avskrivs det, säger Steve Romines. 

Polisen tillrättavisad – ingripandet utreds

Polismannen Bryan Gillis har fått en tillrättavisning av sin chef för att ha missat att sätta på kroppskameran under ingripandet. Det strider mot polismyndighetens egna regler. Samtidigt som själva brottsutredningen pågår görs också en internutredning över hela ingripandet. 

Ny förhandling 3 juni

I tisdags skulle en åtalsförhandling genomföras inför en domare där anklagelserna läses upp och den anklagade förklarar hur denne ställer sig till dem. Förhandlingen ställdes in och om inte anklagelserna läggs ner före dess är ett nytt datum satt till måndag 3 juni. Scottie Scheffler måste närvara vid förhandlingen. 

Så drev tourkollegorna med kompisen

Xander Schauffele, som vann PGA Championship, har berättat att Schauffele själv ihop med Jordan Spieth, Justin Thomas, Patrick Cantlay och Gary Woodland häcklade Scheffler i en WhatsApp-grupp genom att byta gruppikonen till Schefflers förbrytarfoto.
– Vi har en gruppchatt med vår fysioterapeut och häcklade Scottie lite. Han tog det riktigt bra. På Scottie Scheffler-manér. Jag menar, han är en bra kille. Han tog det som en mästare, säger Schauffele till Barstool Sports. 

Läs mer:

Lyssna på senaste avsnittet av 18 min med Svensk Golf


Bryson, Ludvig, Rory och intrycken på plats i Pinehurst

Delar av poddteamet har lämnat North Carolina efter hyperdramatiskt US Open och sluter upp med hemmabasen för att snacka ner det hela. Följ med när Ola Wenström, Eric Franzén och Wille Schauman sveper över Pinehurst ugnsbakade greener, Bryson 2.0, grisvärmen, Ludvig Åbergs US Open-debut, Rorys sorti från området och mycket mer.

Läs också:


Text: • 2024-05-24
TournyttScottie SchefflerTournytt
Rulla till toppen