Regnet föll med full kraft över Alex Norén och caddien Kyle Morrison under fredagsmorgonen. Foto: Getty Images

PGA Championship

“Ville kanske lite för mycket”

Alex Noréns attack mot toppen bromsades in mot slutet av fredagens rond.

Text: Eric Franzén • 2024-05-17 Uppdaterad 2024-05-18

LOUISVILLE, KENTUCKY När den allt annat än givna birdieputten på hål 12 nådde hålkoppens botten hade Alex Norén en fot inne i tätstriden, då gapet till ledande Xander Schauffele krympts till greppbara tre slag. Men vistelsen inne i hetluften blev relativt kortvarigt. På hål 14 kom den första av de tre bogeys som skulle följa under de fyra kommande hålen. Efter en delikat wedge ner mot den aktuella hålplaceringen på 18 kunde dock Norén putsa till siffrorna med dagens femte birdie, för att stanna på fem under par totalt och 70 slag för dagen.

– Det var inte tillräckligt bra under hela rundan. Jag kanske ville lite för mycket när jag såg att jag var ganska nära på ledartavlan. Men jag är ändå ganska nöjd, säger Alex Norén.

Norén beskriver det själv som att han är tillfreds med hur han slog bollen under de 13 första hålen, men tappar sedan spelet lite och hittar inte riktigt tillbaka till tryggheten i bollflykten under avslutningen. 

– Jag försökte att slå en lite tydligare fade. När man spelar en sådan här bana där det både behövs lite draw och lite fade så blir det lätt att jag slår bollen lite för högt.

Samtidigt har också fredagens nederbörd över Louisville inneburit att Valhalla spelas ytterligare några meter längre än under första dagen.

– Det blir bara 10 till 15 meter längre hela tiden. Hål som tvåan och sexan hade man järnsex in på under gårdagen och har nu järnfem eller järnfyra. Så det blir väldigt långt. På hål 10 slog jag en bra drive idag men nådde inte greenen med en spoon. Det var lite mer trögrott. Men när jag såg hur väderleksrapporten såg ut under början av dagen så hade jag tagit ett under par. Det är bara att kriga i helgen

Ja, på fem under par har Norén i skrivande stund sju slag upp till ledande Xander Schauffele, som ännu inte har slutfört sin rond. Han känner själv att han kommer allt närmare att något riktigt bra ska kunna inträffa i skarpt läge, ute på banan. 

 – Jag har inte riktigt fått till alla delar samtidigt under ett varv, så jag längtar till att det sker. Det viktigaste i det här spelet är att inte överreagera på någonting, och inte börja träna på något man inte borde göra – utan bara gnugga vidare. Jag ser fram emot morgondagen och att få upp energin innan helgen. 

Lyssna på senaste avsnittet av 18 min med Svensk Golf


Bryson, Ludvig, Rory och intrycken på plats i Pinehurst

Delar av poddteamet har lämnat North Carolina efter hyperdramatiskt US Open och sluter upp med hemmabasen för att snacka ner det hela. Följ med när Ola Wenström, Eric Franzén och Wille Schauman sveper över Pinehurst ugnsbakade greener, Bryson 2.0, grisvärmen, Ludvig Åbergs US Open-debut, Rorys sorti från området och mycket mer.

Läs också:


Text: Eric Franzén • 2024-05-17
TournyttAlex NorénPGA Championship
Rulla till toppen