Ted Scott och Scottie Scheffler under en träningsrond på Valhalla Golf Club. Foto: Getty Images

PGA Championship

Världsettan får klara sig utan sin succécaddie på lördag

Scottie Schefflers kompis får ta över Ted Scotts sysslor ett av varven i PGA Championship.

Text: • 2024-05-15 Uppdaterad 2024-05-15

Världsettan Scottie Scheffler, 27, har just blivit pappa för första gången och PGA Championship blir första starten sedan sonen Bennett föddes förra veckan. 
Scheffler har vunnit fyra gånger den här PGA Tour-säsongen, däribland The Masters i april, och slutat topp 10 i nio av sina tio tävlingsstarter. 

Inför veckans majortävling PGA Championship på Valhalla Golf Club så är planen att vinna andra raka och karriärens tredje majortitel. Men om Scheffler klarar kvalgränsen (vilket han borde kunna göra med fötterna fastspikade i marken) så behöver världsettan klara sig utan caddien Ted Scott på lördagen. 

Detta eftersom Scott lämnar Valhalla efter fredagsronden för att gå på sin dotters high school-avslutning. 
– Ted kommer tillbaka på lördag kväll efter examen – eller förmodligen sent på kvällen, jag är säker på att de kommer att fira lite efteråt. Det här är något vi pratade om från början av vårt samarbete, familjen kommer alltid först, och det är samma sak för mig som det är för min caddie. Det var ett ganska lätt beslut. Han sa till mig i början av det här året att det var det datumet det var, så jag har en reservcaddie på kö. En av mina kompisar kommer att bära bagen på lördag, och sedan kommer Ted tillbaka för söndagsronden, säger Scottie Scheffler inför PGA Championship.

Ted Scott är en av PGA Tours de mest meriterade caddies. Han har vunnit två Masters med Scheffler och två Masters med tidigare arbetsgivaren Bubba Watson.  

Scott har burit Schefflers bag sedan slutet av 2021 och tillsammans har de vunnit två majortitlar och ytterligare åtta PGA Tour-titlar sedan början av 2022.  

Scheffler spelar de två första ronderna tillsammans med Brian Harman och Wyndham Clark. Klicka här för de mest intressanta starttiderna.

Läs också:


Text: • 2024-05-15
TournyttPGA ChampionshipScottie SchefflerTed ScottTournyttValhalla GC
Rulla till toppen