Madelene Sagström slutade på ensam andraplats i veckans Cognizant Founders Cup efter en kamp mot segrande amerikanskan Rose Zhang Foto: Getty Images

Sagström tvåa – tvingades ge sig mot Zhang

Fyra birdies sista fem hålen gav Zhang segern.

Text: Martin Strömberg • 2024-05-13 Uppdaterad 2024-05-13

Det blev inte någon seger den här gången heller för Madelene Sagström. Svenskan gick ut i ledningen sista dagen av Cognizant Founders Cup på Upper Montclair Country Club i Clifton, New Jersey, och efter nio hål hade Sagström drygat ut ledningen till två slag. Efter 13 spelade hål sista ronden var ledningen tre slag och amerikanskan Rose Zhang såg lite uppgiven ut. Vändningen kom när Zhang lyckades rulla i en birdieputt från fyra meter på det 14:e hålet, den följdes av ytterligare tre amerikanska birdies under sluthålen och när hon rullade i den sista från två och en halv meter på det 72:a hålet var saken klar. Sagström var besviken men samtidigt stolt efteråt.

– Det gör lite ont. Jag tycker att jag slog bra slag och gav mig själv chanser, framförallt under mitten av ronden. Sedan blir man lite nervös och vill så gärna slå bra slag och jag klarade inte riktigt av det. Samtidigt kunde jag inte gjort så mycket mer, Rose slog några fantastiska slag på slutet och jag är ändå väldigt stolt över hur jag spelade den här veckan, sa Sagström efter sin rond som slutade på 69 slag.

Zhang gick runt på 66 slag och vann till slut med två slag före Sagström som i sin tur var hela 13 slag före trean, Gabriela Ruffels från Australien. Andraplatsen tog Sagström från plats 40 upp till plats 11 på Race to CME Globe och den kommer också att ge henne en skjuts uppåt på Rolex Ranking, damernas världsranking. där hon inför veckan var på 62:a plats. Sagström har en seger på LPGA Tour så här långt i karriären från 2020 då hon vann Gainbridge LPGA at Boca Rio.

Linn Grant avslutade veckan bra med en 67-rond som tog henne ända upp till delad sjundeplats. Anna Nordqvist delade tolfteplatsen medan Pernilla Lindberg slutade på 64:e plats.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-05-13
TournyttAnna NordqvistLinn GrantLPGA TourMadelene SagströmRose ZhangTournytt
Rulla till toppen