Madelene Sagström leder inför sista ronden av Cognizant Founders Cup och jagar sin andra seger på LPGA Tour Foto: Getty Images

Sagström och Zhang i en klass för sig

Svenskan har tio slag ner till tredjeplatsen.

Text: Martin Strömberg • 2024-05-12 Uppdaterad 2024-05-12

Det är drygt fyra år sedan Madelene Sagström tog sin hittills enda seger på LPGA Tour i Gainbridge LPGA at Boca Rio. Då efter en tajt slutstrid mot japanskan Nasa Hataoka.

I veckans Cognizant Founders Cup har Sagström gett sig en fin möjlighet att spela hem seger nummer två. Svenskan var i delad ledning inför den tredje rundan och efter andra raka 66-ronden, den här gången bogeyfri, har hon ett slags ledning ner till tvåan Rose Zhang från USA. .

– När man spelar med bra spelare blir det ibland som att man ger varandra energi. Hon slog bra slag, jag slog bra slag, vi puttade bra båda två. Totalt sett är jag jättenöjd med spelet och jag ligger bra till för sista ronden, sa Sagström till touren efter sin rond.

Sagström och Zhang har distanserat sig ordentligt från övriga spelare. Sagström är 19 under par, Zhang 18 under, och sedan är det ett hopp på hela tio slag ner till tre spelare på åtta under par. Men Sagström menar att det ändå inte är som en riktig matchspelssituation mellan henne och Zhang.

– Både ja och nej. Jag tror inte på att man ska reagera för mycket på vad andra gör utan lita mer på min egen process och hitta mitt eget momentum. Jag har känt mig närvarande hela den här veckan och det behöver jag fortsätta med en rond till.

Anna Nordqvist spelade upp sig rejält under lördagen och hennes 67-rond tog henne upp till delad tiondeplats. Linn Grant gick runt på par och delar 31:a medan Pernilla Lindberg är delad 49:a på par totalt. Världsettan Nelly Korda, som har tagit fem raka segrar på LPGA Tour, delar tredjeplatsen på åtta under par.

En seger för Sagström skulle göra kampen om de två svenska OS-platserna ännu mer tajt. Maja Stark är just nu bästa svenska på 15:e plats på Rolex Ranking, damernas världsranking. Linn Grant är på plats 30, Anna Nordqvist på plats 61 och Sagström på plats 62 inför den här veckan. Deadline för OS-platserna är den 25 juni och de två högst rankade får platserna.

LPGA Tour. Cognizant Founders Cup

Sänds i: V Sport Golf, Viaplay
Svenska spelare: Madelene Sagström, Linn Grant, Anna Nordqvist, Maja Stark, Linnea Ström, Pernilla Lindberg, Dani Holmqvist

DatumHuvudsändning
Torsdag 9 maj21.00
Fredag 10 maj21.00
Lördag 11 maj21.00
Söndag 12 maj19.00

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-05-12
TournyttAnna NordqvistLPGA TourMadelene SagströmNelly KordaPernilla LindbergRose ZhangTournytt
Rulla till toppen