Madelene Sagström delar ledningen efter 36 hål av veckans Cognizant Founders Cup Foto: Getty Images

Sagström leder – jagas av världsettan

Korda fyra slag bakom svenskan inför helgens spel.

Text: Martin Strömberg • 2024-05-11 Uppdaterad 2024-05-11

Madelene Sagström har imponerat stort under de två första ronderna av veckans Cognizant Founders Cup i Clifton, New Jersey. Efter torsdagens inledande 65-rond (-7) fyllde svenskan på med ytterligare en eagle och sju birdies för 66 slag (-6) under fredagen. Sagström vände på 31 slag (-5) men på tionde hålet kom rondens enda riktiga misstag. Sagström slog utslaget i fairwaybunkerna och tog andraslaget tunt och träffadew bunkerkanten. Det blev till slut en dubbelbogey på hålet.

– Det var en stor miss att hamna i fairwabunkern. Jag ville inte ta den tjockt och slå i vattnet och istället träffade jag den för tunt och satte den i bunkerkanten, inte så bra, berättade Sagström för LPGA Tour efter ronden.

Men Sagström reparerade skadan snabbt med en birdie på det elfte hålet och sedan eagle för andra ronden i rad på det tolfte hålet.

– Det var skönt att komma tillbaks direkt och behålla momentum. Jag menade inte att slå andraslaget på tolvan så tajt men ibland om man spelar med lite marginaler så kommer man undan med mindre bra slag och det blev en liten bonus med eagle där.

En bogey på hål 13 följdes upp av en underbar birdie efter detta fina utslag på hål 15.

Inför tredje ronden delar Sagström ledningen på 13 under par tillsammans med amerikanskan Rose Zhang. Duon har skaffat sig fyra slags försprång ner till trean, världsettan Nelly Korda, som jagar sin sjätte raka seger på LPGA Tour.

– Det känns som att jag är en bit bakom den här gången men samtidigt är det någonting kul och uutmanande att vara den som jagar, det är betydligt mindre press. Det är två väldigt olika spelare framför mig men jag ska stanna i min bubbla, det är en svår bana och jag ska inte sätta press på mig själv genom att försöka för mycket, förklarade Korda efter sin rond på 66 slag.

Pernilla Lindberg visar också fin form igen och delar 16:e plats efter två ronder på 70-71, tio slag bakom ledarduon. Linn Grant spelade upp sig bra andra ronden och delar 29:e plats på två under par (73-69). Också Anna Nordqvist visade fin inställning andra dagen och tog sig via en 69-rond in på rätt sida kvalgränsen på en delad 49:e plats. Övriga svenskor missade kvalgränsen den här veckan.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-05-11
TournyttAnna NordqvistLinn GrantLPGA TourMadelene SagströmNelly KordaPernilla LindbergRose ZhangTournytt
Rulla till toppen