Tim Widing gör sin första start i en major. Foto: Getty Images

Blågul invasion på PGA Championship

Hela sju svenskar kommer att pegga upp i årets andra major, PGA Championship på Valhalla.

Text: Felix Månsson • 2024-05-07 Uppdaterad 2024-05-07

Det blir en riktig svens golffest i PGA Championship på Valhalla Golf Course nästa vecka.

Sedan tidigare var Ludvig Åberg och Vincent Norrman klara för årets andra major, på grund av att båda har vinnarstatus på PGA Tour.
Nu står det klart att hela fem ytterligare svenska spelare tar plats i startfältet: majormeriterade Alex Norén, Asian Swing-vinnaren Sebastian Söderberg, Jesper Svensson, Alexander Björk och sensationen Tim Widing.

För Alex Norén har formen gått spikrakt uppåt under säsongen. 41-åringen låg på plats 58 på listan över PGA Champion Points inför The CJ Cup Byron Nelson förra veckan. En fin tredjeplats gjorde att han klättrade till en 46:e plats där de 70 främsta får en inbjudan till PGA Championship.

Sebastian Söderberg har dominerat på DP World Tour de senaste veckorna. Två andraplatser i rad följdes upp av en tredjeplats i den sista deltävlingen av miniserien Asian Swing, vilket innebar totalseger.

Jesper Svensson och Alexander Björk lyckades inte tränga sig in i topp 100 på världsrankingen men har båda fått en inbjudan av PGA of America.

Den stora sensationen i startfältet är ledaren av Korn Ferry Tours poängliga, och vinnare två veckor i rad, Tim Widing.

– Allt som hänt de senaste veckorna känns surrealistiskt. Vi går bara omkring och skrattar här hemma, min fru Jazmine och jag, sa Tim Widing till Svensk Golf i en längre intervju om hans stora målsättningar inom golfen.

Han lär fortsätta att skratta en vecka till efter att ha fått sin inbjudan till att spela PGA Championship.

Läs också:


Text: Felix Månsson • 2024-05-07
TournyttAlex NorénAlexander BjörkJesper SvenssonPGA ChampionshipPGA of AmericaSebastian SöderbergTim WidingTournytt
Rulla till toppen