Ludvig Åberg drar sig ur signaturtävlingen Wells Fargo Championship. Foto: Getty Images

Åberg drar sig ur Wells Fargo Championship

En segdragen knäskada gör att Ludvig Åberg, 24, tog beslutet att avstå från att. delta i signaturtävlingen på Quail Hollow.

Text: Felix Månsson • 2024-05-07 Uppdaterad 2024-05-07

Redan under The Masters besvärades Ludvig Åberg av ett knä som svullnade upp. Han sa själv att det inte var något problem då, trots timmar på Augusta National Golf Clubs kulliga utformning. Bevisligen påverkades världssexan inte nämnvärt, eftersom han slutade på en sensationell ensam andraplats i sin majordebut.

Men med årets andra major runt veckohörnet, PGA Championship på Valhalla den 16–19 maj, kommer en oroväckande nyhet. Åberg, tillsammans med råd från läkare, har tagit beslutet att dra sig ur denna veckas PGA Tour-tävling, signaturtävlingen Wells Fargo Championship på Quail Hollow i North Carolina.

– Jag var väldigt taggad på att spela Quail Hollow för första gången. Men tyvärr har jag lite problem med knät och efter att ha rådfrågat läkare kom vi överens om att det är bäst att vila lite extra, säger skåningen i ett pressmeddelande.

Beslutet är en försiktighetsåtgärd för att vara redo för PGA Championship nästa vecka. Och efter andraplatsen i The Masters och en delad tiondeplats i RBC Heritage, vilket också är en signaturtävling, har Åberg en god form in mot majorn, om knäet läker i tid.

– Jag hoppas att alla har en grym vecka och ser fram emot att pegga upp nästa vecka.

Läs också:


Text: Felix Månsson • 2024-05-07
TournyttLudvig ÅbergPGA TourTournyttWells Fargo Championship
Rulla till toppen