Sebastian Söderberg fortsätter ta kliv mot debut i PGA Championship. Foto: Getty Images

Söderberg fortsätter att imponera i Kina

Sebastian Söderberg fortsätter att dominera i Volvo China Open – leder med tre in mot helgen.

Text: Felix Månsson • 2024-05-03 Uppdaterad 2024-05-03

Nio under par första varvet och delad ledning i Volvo China Open. Det var vad Sebastian Söderberg hade i ryggen när han gick ut på fredagens runda.

33-åringen sa till DP World Tour efter torsdagens mästerliga rond att tålamod är viktigt för honom, att inte gå händelserna i förväg och tänka för mycket på vad som kan bli verklighet om allt går bra. För Söderberg innebär en bra prestation denna vecka en startplats i PGA Championship på Valhalla om två veckor.

Inte heller denna dag steg drömmarna honom åt huvudet.

– Jag vet vad som krävs för att vinna här ute och jag har varit med i toppstriden de senaste två veckorna. Jag kommer att fortsätta vara så lugn som möjligt, säger Söderberg efter sitt andravarv till DP World Tour.

På det tionde hålet, hans första för dagen, gjorde Söderberg samma sak som vid nio tillfällen under torsdagen – birdie. Den följdes upp av ännu en på elfte. När de första nio var spelade hade smålänningen adderat fyra birdies och höll på att skena iväg med tävlingen redan under andra dagen.

– Det är viktigt att fokusera på det egna spelet och inte oroa sig över hur andra presterar. Det kommer att bli en mental utmaning över helgen, helt klart, säger Söderberg.

En liten utmaning blev sista nio under fredagen också. En sällsynt bogey på det första hålet (hans elfte för dagen) gjorde att hans momentum stannade av. Men birdies på sjätte och åttonde hålet gjorde att Söderberg kom in i klubbhuset på 65 slag, sammanlagt 16 under par. Det resultatet placerar honom som ensam etta, tre slag före engelsmannen Paul Waring.

– Jag känner mig ganska trygg med mitt spel just nu, men självklart kommer pressen att vara mycket högre när jag är på toppen av ledartavlan in mot helgen.

Läs också:


Text: Felix Månsson • 2024-05-03
TournyttDP World TourSebastian SöderbergTournytt
Rulla till toppen