Sebastian Söderberg är i delad ledning av Volvo China Open efter första varvet. Foto: Getty Images

Söderberg med fläckfritt öppningsvarv i Kina

Efter en fläckfri öppningsrond i Volvo China Open närmar sig Sebastian Söderberg en säkrad plats i PGA Championship.

Text: Felix Månsson • 2024-05-02 Uppdaterad 2024-05-02

Första ronden av Volvo China Open är färdigspelad och ledartavlan visar lovande svenska resultat. Marcus Kinhult och Jonas Blixt gick första varvet på två under par och delar 50:e plats. Jesper Svensson, låg inför tävlingen på en tredjeplats i The Asian Swing, vilket är en serie tävlingar i Asien som en del av DP World Tours globala satsning. Svensson är därmed med i racet om att få en plats i PGA Championship i mitten av maj. Med första varvet spelat ligger Svensson på en delad 30:e plats efter att ha inlett tävlingen med en rond på tre under par.

I potten ligger en meriterande DP World Tour-seger, dessutom är topp tre garanterade en startplats i årets andra major – The PGA Championship. Den som ligger bäst till att tilldelas en av platserna är Sebastian Söderberg.

Söderberg var topprankad i The Asian Swing inför tävlingen och erkände för DP World Tour att han har låtit tankarna sväva iväg till en debut i PGA Championship. 

Att låta tankar sväva iväg för långt kan innebära ökade nerver och en distans till vad som är viktigt i stunden. Men Sebastian Söderberg verkar inte ha påverkats av att drömmen är nära. Tvärt om – han verkar ha hittat formen rejält. 

På Hidden Grace Golf Club i Shenzhen, Kina, gjorde Söderberg sin första birdie på det fjärde hålet. Och det var bara början. På det sjätte hålet kom nästa birdie, vilket var startskottet på en svit av fem raka birdies.

– Jag var stabil från tee, och det måste man vara här för problem lurar överallt. Jag la mig i bra positioner, slog många bra pitchar och fick till bra resultat på par 5:orna, så det kändes stabilt, säger Söderberg till DP World Tour.

Innan första varvet var färdigspelat hade Söderberg sänkt tre ytterligare birdies och är efter en bogeyfri 63-runda i delad ledning med fransmannen Romain Langasque. 

Om 33-åringen fortsätter på den inslagna vägen har han goda möjligheter att göra comeback i majorsammanhang. Två starter har det hittills blivit i karriären, US Open 2016 och 2022. 

– Tålamod är något jag har jobbat med i 10-15 år. När jag spelar sämre är det det första som påverkas, så jag har försökt att stanna i nuet och ta ett slag i taget, säger Söderberg.

– Det ser ganska bra ut just nu men samtidigt vill jag inte tänka på det för mycket. 

Läs också:


Text: Felix Månsson • 2024-05-02
TournyttDP World TourJonas BlixtMarcus KinhultSebastian SöderbergTournytt
Rulla till toppen