Ludvig Åberg ska ta revansch på The Renaissance Club veckan innan The Open. Foto: Getty Images

Åberg med i stjärntätt ”genrep” till The Open

Stora namn hade redan anmält sin medverkan i Genesis Scottish Open, veckan innan The Open på Royal Troon i juli. Nu ansluter fler storstjärnor – däribland Ludvig Åberg och Viktor Hovland.

Text: Felix Månsson • 2024-05-02 Uppdaterad 2024-05-02

Genesis Scottish Open spelas på The Renaissance Club i östra Lothien i Skottland – en vecka innan anrika The Open Championship. 

I ett samarbete som började 2022 är det både DP World Tour och PGA touren tillsammans som anordnar det som blivit ett genrep inför årets fjärde och sista major. Och startfältet som ämnar få nyttig träning i linksgolf ser ut att bli stjärntätt.

För redan tidigt i säsongen stod det klart att världstvåan och regerande mästaren, Rory McIlroy, ska försöka försvara sin titel mot bland andra Matt Fitzpatrick och Justin Thomas.

Nu ansluter tre ytterligare stjärnspelare till Rolex Series-tävlingen. Nämligen Tommy Fleetwood och den skandinaviska Ryder Cup-duon Viktor Hovland och Ludvig Åberg.

Åberg, som ännu inte varit proffs i ett helt år, kommer att göra sin andra start i Scottish Open, och är ute efter revansch. Han missade nämligen cutten i förra årets upplaga. Efter det tog 24-åringen sin första seger på DP Wolrd Tour några veckor senare, första segern på PGA-touren kort efter det. Han blev historisk i samband med Ryder Cup-uttagningen förra sommaren, och den senaste meriten är en ensam andraplats i majordebuten på The Masters förra månaden.

”Jag har haft ett minnesvärt år sedan jag spelade det här eventet, och jag planerar att hålla den formen in i sommaren i Skottland”, säger Åberg i ett pressmeddelande. 

”Rolex Series-tävlingarna är alltid speciella att spela och jag ser fram emot att komma tillbaka till The Renaissance Club och spela framför den skotska publiken.”

Ludvig Åbergs Ryder Cup-duo Viktor Hovland kommer också delta i Scottish Open. Norrmannen som dominerade Ryder Cup förra året och avslutade säsongen med att vinna Fedex Cup, efter två raka slutspelssegrar, har inte varit i närheten av den formen hittills i år.

Men det är ett tag tills Hovland peggar upp i Genesis Scottish Open, där bland annat två majors ska spelas, så norrmannen har chans att hitta tillbaka till formen som gjorde honom till kanske den hetaste spelaren i världen i slutet av förra säsongen.

”Jag har spelat Scottish Open ett par gånger nu och det är alltid en rolig vecka. Det är en härlig tid när DP World Tour- och PGA tourspelarna är tillsammans en vecka innan The Open.”, säger Hovland till bunkered.com.

Läs också:


Text: Felix Månsson • 2024-05-02
TournyttDP World TourLudvig ÅbergPGA TourRory McIlroyScottish OpenTommy FleetwoodTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen