Adrian Meronk har gått från stjärna på DP World Tour till en anonym tillvaro på LIV Golf League. Foto: Getty Images

Polacken sparkar tränaren efter 14 år

LIV Golf League-spelaren har haft en svag säsongsinledning.

Text: Olof Åsgård • 2024-04-30 Uppdaterad 2024-04-30

Den polske kometen Adrian Meronk blev klar för LIV Golf League i slutet av januari. En av anledningarna var att han året innan blev nobbad av Europas kapten Luke Donald och inte fick ett kaptensval för att spela Ryder Cup i Rom.

– Jag hade nog inte kommit till LIV om jag hade spelat i Ryder Cup, sa Meronk i februari.

I samband med övergången uppgav polacken också att spelschemat gav honom mer vila och möjligheter att ”växa golfen” i hemlandet Polen. Likt många som gått till LIV före honom, undvek Meronk att nämna pengar som en bidragande faktor.  

Övergången till LIV Golf Leauge har dock inte gått som planerat och polacken har slutat på delad sjätte plats som bäst och är 19:e i totalen. 
Meronk missade också kvalgränsen i The Masters klart och slutade tredje sist i majortävlingen. 

Nu har 30-åringen valt att bryta med sin tränare, walesaren Matthew Tipper, efter 14 år.

Tipper bekräftar på X, tidigare Twitter:
– Förra veckan beslutade Adrian att han behövde ta en ny riktning och jag måste respektera det beslutet. Jag är stolt över allt vi åstadkommit tillsammans. Jag vill tacka Adrian för att jag haft den bästa platsen i 14 år.

Adrian Meronk var rankad 48 i världen i början av året och är nu 62:a. Han har vunnit fyra gånger på DP World Tour, utsågs till bästa spelare förra året och var en av tio DPWT-spelare som kvalificerade sig för årets PGA Tour, men valde alltså att gå till LIV Golf League istället.

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-04-30
TournyttAdrian MeronkLIV Golf LeagueTournytt
Rulla till toppen