Tim Widing tog sin andra raka seger på Korn Ferry Tour efter imponerande spel på Texas Rangers GC. Foto: Getty Images

Widing vann igen – lägsta scoren i historien

Avslutade med 63 slag – leder Order of Merit klart.

Text: Martin Strömberg • 2024-04-29 Uppdaterad 2024-04-29

Glödhete Tim Widing tog under söndagen sin andra raka seger på Korn Ferry Tour när han vann Veritex Bank Championship. Och som han gjorde det. Widing avslutade med att gå runt Texas Rangers GC på 63 slag (-8) trots två bogeys i scorekortet. Ronder på 62-63-65-63 gav till slut 31 under par och ingen har någonsin gått lägre i förhållande till par på Korn Ferry Tour. Han gjorde 33 birdies och en eagle under veckan, också det nytt rekord på Korn Ferry Tour. Segermarginalen till tvåan Myles Creighton blev till slut fyra slag.

Widing leder nu Korn Ferry Tours Order of Merit klart och skulle han lyckas ta en seger till under säsongen så är han direktkvalificerad för PGA Tour. Annars får han vänta till nästa säsong då de 30 främsta på Order of Merit tar sig upp en nivå.

– Det har alltid varit en dröm för mig att spela på PGA Tour men jag är inte där än. Det här är bara den nionde tävlingen i år och mitt fokus är fortfarande på att arbeta vidare med de delarna som jag och mitt team satt upp och att göra en bra säsong. Det är lätt att halka iväg in i framtiden men jag försöker verkligen att vara här och nu, njuta av ögonblicket och se vad som händer framöver, sa Widing till tourens hemsida.

Nu väntar dock lite vila för Widing som redan efter förra veckans seger i LECOM Suncoast Classic längtade efter att ta det lite lugnt.

– Jag kommer förmodligen att spela en hel del hockey, jag har längtat efter det.

Pontus Nyholm avslutade med en rond på 71 slag (par) och delade 67:e plats.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-04-29
TournyttKorn Ferry TourMyles CreightonPontus NyholmTim WidingTournyttVeritex Bank Championship
Rulla till toppen