Ludvig Åberg är delad fyra inför sista ronden av RBC Heritage och svensken får ännu en gång jaga världsettan Scottie Scheffler sista ronden Foto: Getty Images

Bäddat för ny rysare – Åberg tre slag bakom Scheffler

Får en ny chans att jaga världsettan under sista ronden.

Text: Martin Strömberg • 2024-04-21 Uppdaterad 2024-04-21

Ludvig Åberg fick en fin start tredje ronden på Harbour Town Golf Links med tre birdies första sex hålen, och han var ett kort tag uppe i ensam ledning av RBC Heritage. Men trots många bra slag under resten av ronden hände inte så mycket i scorekortet, Åberg kom runt på 68 slag (-3) och delar fjärdeplatsen inför sista ronden, tre slag bakom ledande världsettan, Scottie Scheffler.

– Spelet kändes inte riktigt lika vasst som under de två första dagarna men jag tycker ändå att jag hängde i ganska bra. Utförandet var inte riktigt lika bra men jag är nöjd med scoren, sa Åberg efter sin rond.

Det är puttningen och de kortare inspelen som inte riktigt fungerar fullt ut. Åberg är 58:a i statistiken när det gäller spelet runt greenerna och 43:a när det handlar om puttning. Däremot är det långa spelet fortsatt vasst, Åberg är tvåa i fältet bakom Scheffler både när det gäller spelet från tee och spelet in mot green.

Scheffler var delad tia inför tredje ronden men med 63 slag (-8) under lördagen tog honom hela vägen upp till ensam ledning på 16 under par. Nu är det många som tror att han ska ta sin fjärde seger på sina fem senaste starter, inklusive The Players och The Masters. Själv håller Scheffler som vanligt en låg profil.

– Jag försöker bara gå ut och tävla varenda rond. Jag är jättenöjd med hur jag slog bollen idag och jag utnyttjade par-femmorna bra. Det kommer att bli en utmaning att hålla undan i morgon. Vinden ska komma från en helt annan riktning och det är något som jag mentalt börjar arbeta med redan ikväll. Jag ska försöka att gå ut i morgon med bra tålamod och utföra slagen så bra jag kan, förklarade världsettan.

Förra veckan i The Masters gick Scheffler ut i ledningen och lyckades hålla undan. Nu får Åberg, Morikawa och övriga ännu en möjlighet att jaga ifatt världsettan.

Under sista ronden spelar Åberg återigen med amerikanen Patrick Rodgers och de går ut klockan 19.35 svensk tid. Ledarbollen med Scheffler och österrikaren Seppo Straka startar 20 minuter senare.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-04-21
TournyttCollin MorikawaHarbour Town Golf LinksLudvig ÅbergPGA TourRBC HeritageScottie SchefflerTournytt
Rulla till toppen