Det blir andra gången (första som proffs) som Ludvig Åberg spelar Valero Texas Open. Foto: Getty Images

Åberg: ”Ju mer jag spelar, desto bättre spelar jag… tills jag blir trött”

Ludvig Åberg vill komma in i rätt tävlingsläge inför The Masters nästa vecka.

Text: • 2024-04-04 Uppdaterad 2024-04-04

Ludvig Åberg är ”hemma” i Texas för veckans PGA Tour-tävling Valero Texas Open. Spelplatsen TPC San Antonio ligger förvisso sex timmars bilresa från Texas Tech University där 24-åringen gick på college, men många vänner och Texas Tech-personer kommer vara på plats och följa svensken i hans uppladdning inför nästa veckas The Masters på Augusta National Golf Club.

Under Åbergs presskonferens på TPC San Antonio förklarade svensken varför han väljer att spela veckan före majordebuten och hur han tänker kring spelschemat överlag. Åberg medgav att han fortfarande håller på att lista ut ett vinnande koncept, samtidigt som hans unga jag vill spela så mycket som möjligt.
– Ju mer jag spelar, desto bättre blir jag fram tills att jag blir trött. En av de största anledningarna till att jag spelar den här veckan är för att komma in i tävlingsläge inför The Masters. Trött blir jag nog efter fyra-fem tävlingar i rad. Så det måste finnas balans (mellan tävling och ledighet) och exakt hur det ska se ut håller jag fortfarande på att lista ut. Men ju mer jag spelar desto bättre kommer jag in i tävlingsläget. Förra året spelade jag hela tiden och i år har jag haft möjligheten att ta mer ledigt. Samtidigt har jag försökt använda ledigheten lite bättre i år så att jag kommer till nästa tävling mer skärpt och redo för spel, säger Ludvig Åberg.

Rankad nia i världen och nionde plats på FedExCup. Åberg har startat 2024 utmärkt och har ingen missad kvalgräns på PGA Tour, fem topp 25-placeringar, tre topp 10-placeringar och en andraplats i avbrutna AT&T Pebble Beach Pro-Am som bästa resultat. Han är nöjd men tycker att det finns mer att hämta.
– Det har varit en bra säsong och jag har kunnat spela alla stora tävlingar, vilket jag hade som mål att få göra ända sedan jag blev proffs. Jag har inte riktigt fått ihop fyra bra ronder i samma tävling än men det är bara fortsätta så kommer det så småningom, säger Åberg.

Åberg får sällskap av Alexander Björk, Alex Norén och Vincent Norrman i veckans tävling. Klicka här för starttider och tv-tider. Åberg är ende svensk som är klar för The Masters och den enda chansen som finns kvar för övriga svenskar är att vinna Valero Texas Open.

Läs också:


Text: • 2024-04-04
TournyttLudvig ÅbergPGA TourThe MastersTournytt
Rulla till toppen