Frida Kinhult slutade trea i Ford Championship. Karriärens bästa placering på LPGA Tour. Foto: Getty Images

Tournytt

TourTempen: ”Äntligen en riktig topplacering”

I TourTempen listar vi heta spelare, tävlingsmässiga bottennapp och annat som förtjänar att ventileras.

Text: Martin Strömberg • 2024-04-01 Uppdaterad 2024-04-02

Glödhet

Nelly Korda. Världsettan tog under söndagen sin tredje raka seger på LPGA Tour efter en snygg bogeyfri slutrond på 65 slag (-7) i Ford Championship på Seville Golf & Country Club. Efter en del skadebekymmer och mindre bra resultat under ett par säsonger verkar Korda nu bättre än någonsin.

The Masters. Nu är det bara en vecka kvar till årets första majorvecka – The Masters på Augusta National Golf Club. Veckans segrare Stephan Jaeger kvitterade ut en biljett till Augusta via sin första seger på PGA Tour i Houston och nu finns det troligen bara en möjlighet kvar, om man ännu inte är inne i tävlingen. Segraren i nästa veckas Valero Texas Open får också en plats, om segraren inte redan är med i de inbjudnas skara.

Het

Sebastian Söderberg. Söderberg bara fortsätter att knacka på dörren till nästa seger. 67 slag sista ronden på en krävande och utmanande DLF G&CC i New Delhi räckte hela vägen till en delad andraplats och nya sköna poäng på rankingen. Söderberg har bara en seger på DP World Tour, från Schweiz 2019 men det känns som att seger nummer två kommer allt närmare.

Frida Kinhult. Har visat en uppåtgående formkurva under senaste tiden och fick äntligen bärga en topplacering på LPGA Tour. Den delade tredjeplatsen i Arizona lär ge en rejäl portion självförtroende och vetskap om att hon är på rätt spår. Sett till statistiken imponerade det långa spelet lite extra under avslutningsronden med 16 träffade greener i protokollet.

Maja Stark. Efter en tung säsongsinledning tog äntligen Maja Stark en fin placering i Ford Championship där hon delade tredjeplatsen med bland andra Frida Kinhult. En del av förklaringen sägs handla om att hennes putter hade helt annat loft och annan lie än tidigare och att det påverkat hennes puttning hittills under säsongen. Efter en check och korrigering puttade Stark betydligt bättre den här veckan i Arizona.

Varm

Stephan Jaeger. Efter två tredjeplatser tidigare under säsongen tog 34-åringen från München äntligen sin första seger på PGA Tour. Med imponerande tålamod och lugn höll han undan för bland andra världsettan Scottie Scheffler på Memorial Park och kan nu förbereda sig för sitt livs första Masters. Han har gjort fyra starter i majors med den delade 34:e platsen i 2020 års U.S. Open (2020) som hittills bästa notering.

Scottie Scheffler. Lyckades sånär ta sin tredje raka seger på PGA Tour men kunde inte ta sig förbi Jaeger och tvingades nöja sig med en delad andraplats. Scheffler är såklart en av de största favoriterna i The Masters om en dryg vecka. Han vann ju majortävlingen för två år sedan och har dessutom tre placeringar topp-20 på tre försök så det är ingen tvekan om att han trivs på Augusta National.

Alexander Norén. Det är synd att Norén inte riktigt får välförtjänt betalt för sitt fina spel senaste tiden. Den delade elfteplatsen i Houston kunde med lite stolpe-in ha räckt till ett särspel eller delad andraplats, men det ville sig inte riktigt på greenerna sista nio trots bra möjligheter. Nu är han kvar på plats 66 på OWGR men om formen håller i sig, så känns det mer som en tidsfråga innan Norén är uppe topp 50 igen.

Ljummen

Linn Grant. Fortsätter att leverera bra golf och placeringar strax utanför den absoluta toppen. Bland de senaste 16 ronderna är 13 på par eller bättre, med fredagens 67:a som säsongens hittills lägsta score. Vi blir inte överraskade om hon hittar den högsta växeln lagom till Chevron Championship om tre veckor.

Tiger Woods. Så fort han närmar sig Augusta dröjer det inte många minuter innan alla världens golfsajter reagerar. Woods var tydligen på besök och spelade en rond tillsammans med Augusta-bossen Fred Ridley och polaren Justin Thomas i veckan och det indikera att Woods högst troligen kommer till start i The Masters även i år.

Sval

Viktor Hovland. Spelade inte i Houston och spelar inte kommande vecka i Valero Texas Open. Enligt uppgifter är han inte nöjd med tekniken och vill inte spela tävlingar med en dålig svingkänsla i kroppen. Hovland är saknad och förhoppningsvis kommer han åtminstone till spel i The Masters där han slutade delad sjua ifjol efter att ha varit trea inför slutronden.

Iskall

Vincent Norrman. Det är så lite som krävs och så små marginaler för att man ska tappa några procent och därmed självförtroende och placeringar. Just nu stämmer det inte riktigt för Norrman, som visserligen klarade kvalgränsen i Houston och sedan noterade 78-71 under helgen. Men, säsongen är lång och Norrman är i början av sin mycket lovande karriär, där det kommer bättre dagar för fjolårets succéman – som då tog två segrar i Barbasol Championship och Irish Open.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-04-01
TournyttFrida KinhultTournyttTourTempen
Scroll to Top