Jesper Svensson jublar efter att ha säkrat sin första seger på DP World Tour Foto: Getty Images

Tournytt

Svensson vann i Singapore efter rysare

Avslutade med magisk 63-rond och vann efter särspel mot Aphibarnrat.

Text: Martin Strömberg • 2024-03-24 Uppdaterad 2024-03-24

Efter två andraplatser redan under sin rookiesäsong fick Jesper Svensson äntligen spela hem sin första seger på DP World Tour. En 63-rond sista dagen av Singapore Classic tog svensken till 17 under par och länge såg det ut som att det skulle räcka till seger redan under ordinarie spel. Men thailändaren Kiradech Aphibarnrat ville annat. Den 34-åriga fyrafaldiga segraren på DP World Tour kom in i tävlingen via ett wildcard och en eagle på det 72:a hålet tog Aphibarnrat till 17 under par och särspel mot Svensson. Ett särspel som blev dramatiskt. Båda spelarna gjorde birdie på första försöket och par på andra vändan. Men när thailändaren missade green kort och sedan pitchade över hela green på tredjeslaget kunde Svensson säkra segern genom ett stabilt par.

– Det har alltid varit en dröm att vinna på DP World Tour och att få göra det under min första säsong hade jag inte trott. Jag har haft fem andraplatser under de senaste åren och det är skönt att äntligen få kliva längst upp. Det är inte lätt att vinna, sa en lycklig Svensson efter segern.

Avslutningsronden var imponerande på många vis. Spelarna kämpade mot drygt 30 graders hetta och banan Laguna National är dessutom kuperad. Svensson lyckades hålla fokus och gjorde två eaglar, åtta birdies och tre bogeys under dagen, och vid sidan av Aphibarnrats 64-rond fanns det ingen som var i närheten av Svenssons 63 slag. Tredje bästa rond sista dagen var 67 slag.

– Det var en kamp mot värmen helt klart och jag försökte bara se till att hålla vätskebalansen i ordning. Jag var nervös och utslaget på 17:e är inte lätt, att få se bollen landa på green där var en lättnad, sa Svensson, som gjorde birdies på både stentuffa hål 17 och avslutningshålet under ronden för att sätta press på övriga.

Svenssons seger kom i hans 14:e start på DP World Tour och han tar sig upp till tredje plats på Race to Dubai, DP World Tours Order of Merit. Segern var den 119:e svenska totalt på DP World Tour och den första under 2024. Segern kommer också att ge Svensson en rejäl skjuts uppåt på OWGR (Official World Golf Ranking) där han inför veckan var på 182:a plats.

Sebastian Söderberg blev näst bästa svensk i Singapore på delad 21:a plats, åtta slag bakom Svensson. Simon Forsström slutade på delad 29:e plats, ytterligare två slag bakom.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-03-24
TournyttDP World TourJesper SvenssonKiradech AphibarnratSebastian SöderbergSimon ForsströmSingapore ClassicTournytt
Scroll to Top