Bra form och en bra träningsvecka i ryggen bådar gott för Madelene Sagström i veckans LPGA-tävling. Foto: Getty Images

LPGA Tour

Sagström med i toppen igen

Svenskan delad trea efter första ronden i veckans LPGA-tävling. 

Text: Olof Åsgård • 2024-03-22 Uppdaterad 2024-03-22

Madelene Sagström är bästa svenska på LPGA-tourens säsongsrankingen (34) och stod för ett par fina placeringar under Asiensvängen tidigare på säsongen.  Veckans Fir Hills Seri Pak Championship i Kalifornien har också startat lovande för svenskans del, där hon finns med i tätkklungan efter första speldagen – efter en rond på 66 slag, fem under par – vilket placerar Sagström på delad tredjeplats, två slag bakom ledande kanadensiskan Maude-Aimee Leblanc. 

Första nio avverkades utan någon bogey i kortet, där fyra birdies noterades (Sagström startade på hål 10). Andra halvan var inte lika stark, där svenskan fick skriva in tre bogeys – vilka visserligen kvittades mot de tre birdies som ramlade in under sista fem hålen.

Efteråt dök en nöjd Madelene Sagström upp vid intervjumikrofonen där hon förklarade att ett besök av tränaren Hans Larsson verkligen fått fart på spelet.

– Det känns riktigt bra. Jag har haft en väldigt bra och intressant vecka med min tränare Hans som var i stan hela veckan. Förmodligen en av de bästa veckorna vi haft tillsammans på länge och det känns som att en massa delar föll på plats, säger Sagström.
– Jag spelade bra i Asien så det känns bra att kunna göra det igen och samtidigt lägga till delarna vi jobbat med. Så jag är bara nöjd och puttade utmärkt idag. Det kändes som att hålet bara blev större och större. 

Även Linnea Ström, Linn Grant och Dani Holmqvist har startat lovande. Alla tre gick på 69 slag, två under par, och delar 14:e plats. 

Fir Hills Seri Pak Championship

1. Maude-Aimee Leblanc, -7
D3. Madelene Sagström, -5
D14. Linnea Ström, -2
D14. Linn Grant, -2
D14. Dani Holmqvist, -2
D44. Frida Kinhult, E
D44. Pernilla Lindberg, E
D112. Maja Stark, +4
D112. Anna Nordqvist, +4

TV-tider

Sänds i: V Sport Golf, Viaplay

DatumHuvudsändning
Fredag 22 mars23.00
Lördag 23 mars23.00
Söndag 24 mars20.00

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-03-22
TournyttLPGA TourMadelene SagströmTournytt
Rulla till toppen