Tilde Löfman vann matchfinalen. Foto: Göran Söderqvist

Tournytt

De vann SM i simulatorgolf

För andra året i rad segrade en Landerydsspelare i båda herrklasserna.

Text: Svensk Golf/Göran Söderqvist • 2024-03-21 Uppdaterad 2024-03-21

Simulatorgolf är en av 22 idrotter under SM-veckan som pågår i Luleå och Boden. 

Golfens sex grenar, uppdelade i tre olika klasser, avgjordes under torsdagen där fem svenska mästare korades. 

I herrarnas matchfinal möttes Markus Mellqvist och Anton Moström. Matchen gick till extrahål efter att Landeryds Markus Mellqvist satt en måsteputt från tre meter på det 18:e hålet. På första särspelshålet gjorde båda spelarna birdie genom att slå sina inspel från drygt 100 meter till inom 2,4 meter (i simulatorgolf skänks alla puttar inom 2,4 meter). När Mellqvist upprepade detta på andra särspelshålet var SM-guldet klart.  

– Pulsen gick upp mycket de sista minuterna. Väldigt spännande, det var tight. Anton började fint men jag lyckades ta tillbaka och dra det längsta strået till slut. Jag tänkte jag måste göra något, spela aggressivt. Slå så bra slag jag kan, det är allt jag kan kontrollera. Så mycket kul och spännande, sa Markus Mellkvist, direkt i SVT:s sändning efter seger i match.

Markus Mellqvist segrade sedan även i duellfinalen, då mot Viktor Nordwall. Det betyder att för andra året är det en Landerydspelare som segrar dubbelt i SM simulatorgolf. I fjol var det Rasmus Rosin som gjorde detsamma.  

I damklassen möttes Tilde Löfman och Louise Hofgren både i match- och duellfinalen. De lämnade norrland med varsitt guld efter att Löfman segrade i matchgrenen och Hofgren i duellen.

Paragolfarna inledde dagen med en välspelad matchfinal. Philip Arm ledde inledningsvis men Oskar Jonsson vände och segrade med 3/1. I paraduellfinalen klev Troxhammars Jacob Kuylser in och avgjorde säkert mot Oskar Jonsson.

Svenska mästare simulatorgolf 2024

  • Match paragolf: Oskar Jonsson, Kumla GK
  • Duell paragolf: Jacob Kuylser, Troxhammars GK
  • Match damer: Tilde Löfman, Sundsvalls GK
  • Duell damer: Louise Hofgren, Kårsta GK
  • Match herrar: Markus Mellqvist, Landeryds GK
  • Duell herrar: Markus Mellqvist, Landeryds GK

Text: Svensk Golf/Göran Söderqvist • 2024-03-21
TournyttGolfsverigeJacob KuylserLouise HofgrenMarkus MellqvistNyheterOskar JonssonSM i simulatorgolfSM-veckanTilde LöfmanTournytt
Scroll to Top