Tiger Woods har vunnit The Players Championship två gånger – 2001 och 2013. Han har inte deltagit sedan 2019 och spelar inte den här veckan heller. Nästa år är han inte ens kvalificerad. Arkivbild: Getty Images

The Players

”Tiger skulle bli den svåraste att övertyga”

Tiger Woods avstår veckans The Players och är ännu inte garanterad att starta i nästa års upplaga.

Text: Olof Åsgård • 2024-03-13 Uppdaterad 2024-03-13

Tiger Woods, 48, har hittills gjort en start på PGA Tour i år – The Genesis Invitational på Riviera CC (tävlingen som han är årlig värd för). Där blev det dock bara ett och ett halvt varv för den 15-faldige majorvinnaren innan han bröt tävlingen på grund av sjukdom. 

Återkomsten, efter att ha genomgått ytterligare en operation och rehabilitering förra året, fick sig en törn men Tiger Woods är fortsatt inställd på att spela vidare. 

Har plats men satsar mot The Masters

När Tiger Woods bärgade karriärens 15:e majortitel i The Masters 2019 fick han också fem års garanterat spel i The Players Championship (som han vunnit två gånger i karriären). Woods har dock inte peggat upp i The Players sedan 2019, och trots att han är kvalificerad till årets upplaga är han alltså inte på plats på TPC Sawgrass under denna vecka. Nästa start ser istället ut att bli årets första majortävling – The Masters Tournament på Augusta National 11–14 april. 

Tiger Woods befinner sig för tillfället på en mindre smickrande 921:a plats på världsrankingen. Han slutade 228:a i FedExCup förra året och trots att han vunnit 82 PGA Tour-titlar under karriären uppfyller han just nu inga kriterier för att få starta i nästa års The Players Championship.

PGA Tour-bossen positiv – men Woods blir svårövertalad

Inför veckans tävling fick PGA Tour-kommissionären Jay Monahan frågor om hur Tiger Woods eventuella frånvaro i The Players framöver kan hanteras.
Monahan är positiv till att skapa en specialkategori för Woods, men tror att det är lönlöst.
– Jag tror att vi alla känner Tiger tillräckligt bra för att veta att han vill förtjäna sin plats i alla tävlingar. Tänker vi på hur vi bäst tillfredsställer en rabiat fanskara, så är jag är säker på att vi skulle ha den diskussionen. Men han skulle vara den svåraste att övertyga, säger Jay Monahan.

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-03-13
TournyttJay MonahanPGA TourThe Players ChampionshipTiger WoodsTournytt
Scroll to Top