Jon Rahm och Tiger Woods under 2023 års Genesis Invitational. Arkivbild: Getty Images

Tourcirkusen

Rahm: Tiger har inte svarat mig

Spanjoren hörde av sig inför övergången till LIV Golf League.

Text: Olof Åsgård • 2024-02-26 Uppdaterad 2024-02-26

Jon Rahm och Rory McIlroy hade kontakt hela tiden – både före och efter att det stod klart att Rahm lämnade PGA Tour för LIV Golf League i december.

McIlroy var besviken men respekterade spanjorens beslut och efterfrågade direkt nya regler för vilka som får spela i Europas Ryder Cup-lag eftersom han inte kan föreställa sig att Jon Rahm inte är med på Bethpage 2025. 

Annat var det med Tiger Woods. Rahm berättar i ESPN:s SportsCenter att han hörde av sig till Woods inför övergången, men fick inget svar och de har inte haft kontakt sedan dess. 

– Tiger? Nej, inte direkt, svarar Rahm på frågan om de haft kontakt.

– Jag menar, Tiger, jag messade honom när jag skrev på och bara för att låta honom veta att ”du vet, det här är ett privat beslut”, säger Rahm.

Något svar blev det inte och Woods själv har lämnat diffusa svar när Rahms namn nämnts under vinterns presskonferenser.

– Vi har utgått från att det handlat om spekulationer till dess det hände, sa Tiger Woods i samband med PNC Championship i december. 

Vill spela om han får

Jon Rahm poängterar att han fortfarande stödjer PGA Tour och DP World Tour och om han får och schemat tillåter det så finns det tävlingar på de tourerna som han vill spela.
– Jag ger inte upp och det är ingen tvekan. Om jag kan så kommer jag spela, säger Rahm.  

Jon Rahm har spelat två LIV-tävlingar. Han slutade delad trea i debuten i Mexiko och var åtta i Las Vegas. Säsongens tredje deltävling spelas fredag till söndag den här veckan i Jeddah, Saudiarabien. Henrik Stenson är ende svensk i startfältet. LIV Golf Jeddah ser du direkt i appen LIVGOLF+ eller på Youtube.

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-02-26
TournyttJon RahmTiger WoodsTourcirkusenTournytt
Scroll to Top