Björn Åkesson delar ledningen i veckans NMB Championship i Sydafrika Foto: Getty Images

Tournytt

Bestämde sig för att sluta – nu jagar svensken första segern

Åkesson storspelar i vinden i Sydafrika.

Text: Martin Strömberg • 2024-02-23 Uppdaterad 2024-02-23

Efter säsongen 2017 då Björn Åkesson klarade en kvalgräns på elva starter på Challenge Tour valde han att ta ett uppehåll på obestämd tid.

– Jag tappade kortet till DP World Tour 2016 och förlorade glädjen i golfen. Jag bestämde mig för att sluta spela och jobba med instruktion under några år och så småningom fick jag tillbaks suget att tävla igen.

Nu 35-åriga Åkesson hann med 102 starter på Challenge Tour och 62 starter på DP World Tour under den första delen av karriären med en andraplats och tre tredjeplatser som bästa resultat. I fjol vann han Nordic Golf League efter en kanonsäsong och belönades med en ny chans på Challenge Tour. I första tävlingen för säsongen i Sydafrika i början av februari missade han kvalgränsen med ett slag men i den här veckans NMB Championship i sydafrikanska Port Elisabeth går det bättre. Åkesson delar ledningen efter 36 spelade hål på 14 under par. Samma resultat har också hemmaspelaren Keenan Davidse. Duon är ett slag före engelsmannen Jonathan Caldwell på tredje plats efter en dag med hårda vindar över Humewood Golf Club.

– Jag är väldigt nöjd för det är tufft och svårt att spela i de här förhållandena även om jag är van vid det hemifrån. jag kommer definitivt att behöva en god natts sömn i natt, sa Åkesson till CT:s hemsida efter ronden.

Också Per Längfors får spela de avslutande 36 hålen efter ronder på 67-72 och en delad 40:e plats.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-02-23
TournyttBjörn ÅkessonChallenge TourKeenan DavidsePer LängforsTournytt
Scroll to Top