Jon Rahm, Tyrrell Hatton, Kieran Vincent och Caleb Surratt firar efter lagsegern i LIV-premiären Foto: Getty Images

Niemann tog hem LIV-premiären

Rahm fick fira lagsegern ihop med sitt Legion XIII.

Text: Svensk Golf • 2024-02-05 Uppdaterad 2024-02-05

Efter en förstarond på 59 slag (-12) räckte det med två ronder på 72-70 för att chilenaren Joaquin Niemann skulle ta hem segern i årets första LIV-tävling i Mayakoba, Mexiko. Men det krävdes ett fyra hål långt särspel mot spanjoren Sergio Garcia innan Niemann kunde rulla i den avgörande birdieputten när mörkret började sänka sig över El Camaleon.

– Jag känner mig motiverad i år och har lagt mycket kraft på träningen. Jag vill vara med och spela majors framöver och det är det som driver mig framåt, förklarade Niemann efter segern.

För den spanska världstrean Jon Rahm var det första LIV-tävlingen någonsin och han gjorde en stark insats. Två sena bogeys innebar att han missade särspelet med två slag men Rahm slutade på en delad tredjeplats med sydafrikanen Dean Burmester på tio under par. Plåster på såren för Rahm var att hans nystartade lag Legion XIII tog hem lagtävlingen, fyra slag före Crushers GC..

– Det gör dagen lite lättare och annars hade jag varit mer besviken över min egen avslutning. Det var också en av anledningarna till att jag flyttade hit, för chansen att få glädjas ihop med mina lagkompisar. Det känns bra att få visa direkt att vi är ett lag att räkna med framöver.

Enda svensken Henrik Stenson avslutade med en rond på 70 slag (-1) och delade 36:e plats bland de 54 startande. Stensons lag Majesticks GC slutade på nionde plats av tretton lag på sju under par, sjutton slag bakom segrande Legion XIII.

Niemann och Rahm efter premiärtävlingen:

Läs också:


Text: Svensk Golf • 2024-02-05
TournyttHenrik StensonJoaquin NiemannJon RahmLegion XIIILIV GOlfMajesticks GCSergio GarciaTournytt
Rulla till toppen