Ludvig Åberg har fått en bra start på veckans PGA Tour-tävling. Foto: Getty Images

PGA Tour

Åberg: ”Skönt att slå några bra drivar igen”

Svensken rivstartade, tappade, fann lugnet och avslutade sedan starkt.

Text: Olof Åsgård • 2024-02-02 Uppdaterad 2024-02-02

Ludvig Åberg är delad åtta efter första ronden i AT&T Pebble Beach Pro-Am. Åberg gick ut i första gruppen på Spyglass Hill (en av veckans två tävlingsbanor) tillsammans med världstvåan Rory McIlroy. 

Svensken var på spelhumör och inledde med birdie, birdie. Därefter följde en rad par innan han tappade efter bogey, bogey på hål 15 och 16 (Åbergs sjätte och sjunde hål för dagen). En liten revansch kom direkt på hål 17 där det blev birdie. 

24-åringen var ett under par efter första nio och spelade sedan stabilt och kryddade scorekortet med ytterligare en birdie och tog ett stort kliv uppåt på ledartavlan efter en eagle på hål 7 (Åbergs 16:e hål för dagen). Det blev till slut 68 slag, fyra under par, vilket gör att han är fem slag bakom ledande Thomas Detry inför andra ronden (som Åberg spelar på Pebble Beach Golf Links). 

Kraftiga regn och hårda vindar har gjort banorna på Montereyhalvön blöta och vid många utslag pluggades bollarna i gräset.
Efteråt var Åberg nöjd med starten.
– Det var skönt att se att jag slog några drivar bra igen, som jag har strulat med lite den sista tiden. Det var kul att få ihop en bra score, sa Åberg till Discovery+ efter ronden. 

Alex Norén är andre svensk inledde med spel på Pebble Beach Golf Links och gick runt på 71 slag, ett under par. Norén är delad 39:a inför andra ronden. 

Det är bara 80 spelare i veckans tävling som är säsongens andra av åtta signaturtävlingar. Det är ingen kvalgräns och prispotten är hela 20 miljoner dollar. 

AT&T Pebble Beach Pro-Am

1. Thomas Detry, -9

D8. Ludvig Åberg, -4
D39. Alex Norén, -1

Starttider fredag 2 februari, svensk tid:

18.33: Alex Norén, J.J. Spaun (Spyglass Hill)
18.45: Ludvig Åberg, Rory McIlroy (Pebble Beach Golf Links)

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-02-02
TournyttAlex NorénLudvig ÅbergPGA TourTournytt
Rulla till toppen