Tommy Fleetwood tillsammans med sonen Frankie efter segern i Dubai. Fleetwood var 72 (!) slag före sponsorinbjudningen Ken Weyand Foto: Getty Images

TourTempen: Hur seriösa är DP World Tour?

I TourTempen listar vi heta spelare, tävlingsmässiga bottennapp och annat som förtjänar att ventileras.

Text: • 2024-01-15 Uppdaterad 2024-01-15

Het:

Tommy Fleetwood. Avslutade Dubai Invitational, årets första tävling på DP World Tour, med birdie-birdie för att ta sig förbi Rory McIlroy och ta sin första seger på över ett år. Den sympatiska engelsmannen har ofta fått viss kritik för brist på vinnarskalle men kanske kan 2024 vara året då han tar nästa steg i utvecklingen.

Grayson Murray. Under ett antal år har nu 30-åriga Grayson Murray mest synts när han bråkat med någon eller klagat på något. Men veckan som gick lät han klubborna tala och gick och vann Sony Open på Waialae CC, det är en sida som vi tycker bättre om. Hans första seger kom i Barbasol Championship för sju år sedan, det dröjer väl knappast lika lång tid innan han tar seger nummer tre?

Varm: 

Rory McIlroy. Visserligen slutade nordirländaren ”bara” tvåa i Dubai Invitational men ändå en stark säsongsinledning och stundtals mycket vasst spel. I Dubai blev tre vattenbesök och en treputt från sex decimeter kostsamma och han var till slut ett slag bakom Ryder Cup-polaren Tommy Fleetwood.

Gary Woodland. Gjorde comeback efter att ha opererat bort en tumör i hjärnan och trots att han missade kvalgränsen var han glad som en lärka. Vi hoppas att Woodland får hålla sig frisk framöver, han är en spelare med hög potential som mycket väl kan vinna stora tävlingar framöver.

ANNONS

Ljummen:

Ludvig Åberg. Det är inte lätt att gå in i en ny säsong och försöka följa upp succén från 2023 men Åberg har gjort ett par hyggliga insatser på Hawaii. En delad 47:e plats i The Sentry och en delad 30:e plats i Sony Open är kanske ingenting som han jublar högt över men om man plockar bort 77:an tredje dagen på Kapalua så har Åberg noterat ronder på 69-70-63-70-65-70-66 under övriga sju ronder så här långt 2024. Hans karriär har bara börjat och man kan inte begära att han ska slåss om segern varenda gång han peggar upp.

Sval:

Ken Weyand. Man kan undra lite hur seriösa DP World Tour är ibland när man ger en sponsorsinbjudan till 54-åriga Ken Weyand, till vardags golfansvarig på Michael Jordans anläggning The Grove XXII i USA. Weyand noterade ronder på 87-82-82-86 i Dubai Invitational och var 39 slag sämre än Jens Dantorp, som slutade näst sist på Dubai Creek. Nästa stora fråga är hur Weyand själv kan tycka att det är kul att ställa upp?


Text: • 2024-01-15
TournyttDP World TourGary WoodlandGrayson MurrayKen WeyandLudvig ÅbergPGA TourRory McIlroyTommy FleetwoodTournyttTourTempen
Rulla till toppen