Tommy Fleetwood med segerbucklan efter sin sjunde seger på DP World Tour Foto: Getty Images

Fleetwood knäckte McIlroy på sista hålet

Tog sin första seger sedan 2022.

Text: Martin Strömberg • 2024-01-14 Uppdaterad 2024-01-14

Sista ronden av Dubai Invitational var upplagd för en match mellan de två Ryder Cup-kompisarna Rory McIlroy och Tommy Fleetwood och söndagen på Waialae CC gjorde ingen besviken. Båda spelade riktigt starkt och Fleetwood hade hela tiden ett litet försprång. Men via birdies på hål 11, 12 och 13 tog sig McIlroy upp jämsides. Och när Fleetwood gjorde sin första bogey för dagen, och bara den tredje under veckan, var McIlroy för första gången i ledningen under slutronden.

– Det var lite frustrerande för jag spelade riktigt bra golf, framförallt första nio, och slog en del bra puttar som inte gick i. Men jag är väldigt nöjd med att jag litade på mig själv och att avsluta birdie-birdie för seger är naturligtvis fantastiskt. Rory har alltid varit ett stort stöd fölr mig och en förebild som jag sett göra fantastiska avslutningar i många tävlingar. Idag var det min tur att lyckas, sa en lycklig Tommy Fleetwood efter segern.

Den 32-åriga engelsmannen avslutade med att rulla i en femmetersputt för birdie på sista hålet samtidigt som McIlroy gjorde bogey efter ett vattenbesök från tee. Nordirländaren var trots att det ”bara” blev en andraplats inte alltför besviken efter inledningsveckan av årets DP World Tour.

– Att komma ut efter vila är alltid lite ovisst och att komma tvåa och slåss om segern känns ändå som en bra vecka. Jag är glad för Tommy som spelat mängder av bra tävlingar utan att nå hela vägen, detta kommer förhoppningsvis att ge honom en boost inför den nya säsongen, sa McIlroy.

Segern var Fleetwoods första sedan segern i Nedbank Challenge i slutet av 2022 och hans sjunde totalt på DP World Tour.

Sebastian Söderberg var länge fem under par för slutronden och på väg mot en möjlig topp tio-placering, men en avslutande dubbelbogey gav 69 slag för ronden och en delad 23:e plats på sex under par, 13 slag bakom Fleetwood.


Text: Martin Strömberg • 2024-01-14
TournyttDP World TourDubai InvitationalRory McIlroySebastian SöderbergTommy FleetwoodTournytt
Rulla till toppen