LIV Golfs Vd, Greg Norman, tog emot Rory McIlroys ändrade tonläge med tacksamhet Foto: Getty Images

Norman: ”Tack, Rory”

LIV Golfs Vd ser McIlroys ändrade tonläge som en vändpunkt.

Text: Martin Strömberg • 2024-01-06 Uppdaterad 2024-01-06

För några dagar sedan gjorde världstvåan, Rory McIlroy, plötsligt en helomvändning när det gäller hur han ser på LIV Golf. I en intervju med podden Stick to football  antog Rory McIlroy en tydligt mer avspänd och nedtonad inställning till LIV Golf och medgav att han möjligen dömt vissa spelare som lämnat för utbrytartouren för hårt. När Jon Rahm värvades inför årets säsong tyckte McIlroy plötsligt att man borde ändra uttagningsreglerna för Ryder Cup så att Rahm skulle kunna beredas plats på Bethpage Black 2025 då nästa match mellan Europa och USA spelas.

Nu kommenterar LIV Golfs Vd, Greg Norman, den nya inställningen hos McIlroy, och han är mycket belåten över att tonen har mildrats.

– Jag säger Tack, Rory och det känns som att det här kan vara en vändpunkt, säger Norman i LIV-podden Fairway to Heaven.

Norman fortsätter:

– Jag uppskattar verkligen Rorys ord, det har varit några smärtsamma år. Vi har varit envisa och hållit en rak linje i allt vi gjort och vi har hela tiden velat sitta ner och samtala om ett samarbete och hur vi ska kunna hitta en väg framåt för golfens bästa, säger Norman.

I juni förra året kom nyheten att PGA Tour, DP World Tour och PIF (saudiska statens investeringsfond som bland annat finansierar LIV Golf) skulle samarbeta om ett nytt ramverk. Men nyligen meddelade PGA Tour att förhandlingarna dragit ut på tiden och att man inte lyckas hålla sin deadline som var satt till den 31 december då ett nytt avtal ursprungligen var planerat att finnas på plats. Man meddelade samtidigt att förhandlingarna går framåt och att planerna på ett samarbetsavtal ligger kvar.

– Vi fortsätter våra aktiva och produktiva samtal med PIF och DP World Tour. Medan vi från början hade satt en deadline den 31 december 2023 för att nå en överenskommelse, arbetar vi på att förlänga våra förhandlingar till nästa år baserat på de framsteg vi har gjort hittills, skrev Monahan i ett uttalande då. 

Någon ny deadline nämndes dock inte. Den senaste tidens mildare tonläge kan dock inte ses som något annat än att alla perter nu är mer positivt inställda på samarbete.


Text: Martin Strömberg • 2024-01-06
TournyttDP World TourPGA TourTournytt
Rulla till toppen