PGA Tour-kommissionären Jay Monahan och PIF:s vd Yasir al-Rumayyan. Arkivbilder: Getty Images

Förhandlingarna förlängs – ”Aktiva och produktiva samtal”

Som väntat hann inte PGA Tour, DP World Tour och PIF få till ett avtal på utsatt tid.

Text: Svensk Golf • 2024-01-01 Uppdaterad 2024-01-01

Den 6 juni förra året kom den oväntade nyheten – PGA Tour, DP World Tour och PIF (saudiska statens investeringsfond som bland annat finansierar LIV Golf) lade ner stridsyxorna och skulle börja samarbeta. Ett grundläggande avtal slöts och ett definitivt ramverk för herrarnas toppgolf skulle finnas på plats senast 31 december. Under hösten och vintern har det emellertid ryktats om att förhandlingarna inte kommer att bli klara i tid. Och så blev det.

På nyårsafton skickade PGA Tour-kommissionären Jay Monahan ett meddelande till alla spelare där han informerade dem om att processen fortlöper men kommer att ta längre tid.

– Vi fortsätter våra aktiva och produktiva samtal med PIF och DP World Tour. Medan vi från början hade satt en deadline den 31 december 2023 för att nå en överenskommelse, arbetar vi på att förlänga våra förhandlingar till nästa år baserat på de framsteg vi har gjort hittills, skriver Monahan. 

Enligt obekräftade uppgifter till Telegraph kommer det dröja till The Masters i april innan ett avtal finns på plats.

Tiger Woods, som sitter i PGA Tours spelarråd och är insatt i diskussionerna mellan parterna, gav i början av december en hint om de inte funnit en lösning för hur avstängda LIV-spelare ska kunna ta sig tillbaka till PGA Tour. Samtidigt har också parallella förhandlingar inletts med Strategic Sports Group, som visat uttalat intresse för att investera i den nya konstellationen och anta en roll som minoritetsägare i det blivande bolaget.


Text: Svensk Golf • 2024-01-01
TournyttDP World TourJay MonahanPGA TourPIFTournytt
Rulla till toppen