Ludvig Åberg ser fram emot första hela säsongen på PGA Tour. Arkiv: Getty Images

Åberg om LIV: Oavsett vad de kommer med så säger jag nej

Ludvig Åberg gav klara instruktioner för hur eventuella LIV-bud skulle bemötas.

Text: Tomas Hagfeldt • 2023-12-21 Uppdaterad 2023-12-21

Ludvig Åberg har för andra gången sagt nej till ett erbjudande från LIV Golf. Under hösten, strax efter Åbergs seger i RSM Classic på PGA-touren, fick han en förfrågan som han utan tvekan tackade nej till.
– De hörde av sig till mitt managementbolag. Men jag hade redan innan varit tydlig med att säga: ”Oavsett vad de kommer med så säger jag nej”, säger Ludvig till Svensk Golf.
– Jag har därför inte fått höra något erbjudande eller något sådant, jag har bara fått veta att de har hört av sig, tillade Ludvig under en heldag med svensk media, vänner och klubbkamrater på Eslövs GK.

Varför ett nytt nej till LIV?
– Jag är en tävlingsmänniska som vill spela alla de mest klassiska och prestigefyllda tävlingarna. Jag älskar att tävla och gör det inte för att jaga pengar. Det jag gillar med PGA-touren är all den historia som finns kring vissa tävlingar. Att ge upp det… nej, jag känner mig väldigt trygg i mitt beslut. Å andra sidan måste man respektera alla spelares beslut. Det gör jag också. Men ur mitt eget perspektiv så vill jag spela på PGA-touren.

Jon Rahms övergång till LIV slog nyligen ner som en bomb golfvärlden. Rykten om ytterligare övergångar har satt fart. Samtidigt har högprofilerade spelare som Tony Finau och Viktor Hovland fortsatt valt PGA-touren som sin arbetsplats.
Ludvig Åberg gör dem sällskap.
Redan den 4–7 januari avgörs 2024 års premiärtävling, The Sentry på Hawaii, öppen för fjolårssäsongens vinnare på PGA-touren.
Hovland kommer dit som regerande FedExCup-mästare, Åberg som den senaste vinnaren. På Hawaii möts det skandinaviska Ryder Cup-paret, Hovland och Åberg, för första gången under 2024.
Inte minst Ludvig Åberg ser fram emot sin första hela säsong på PGA-touren:
– Jag är otroligt sugen på att tävla igen. Just nu ser jag fram emot några sköna juldagar med familj och vänner här hemma i Eslöv. Nu ska jag sitta ned och andas lite. Sedan har jag lagt upp ett tävlingsprogram fram till Masters på Augusta i april, berättar Ludvig.

Bland årets tidiga höjdpunkter kan nämnas Farmers Insurance Open på Torrey Pines, AT&T Pebble Beach Pro-Am, WM Phoenix Open, Genesis Invitational på Riviera, Arnold Palmer Invitational på Bay Hill och The Players på TPC Sawgrass.
Till premiären på Hawaii är även Vincent Norrman kvalificerad, som vinnare av Barbasol Championship 2023.


Text: Tomas Hagfeldt • 2023-12-21
TournyttLIV GOlfLudvig ÅbergPGA TourTournytt
Rulla till toppen