Världstrean Jon Rahms övergång till LIV är ännu ett exempel på hur märkligt spelarna tvingas uppföra sig vid möten med verkligheten Foto: Getty Images

TourTempen: Bevis på något som vi i och för sig redan visste

I TourTempen listar vi heta spelare, tävlingsmässiga bottennapp och annat som förtjänar att ventileras.

Text: Martin Strömberg • 2023-12-18 Uppdaterad 2023-12-20

Glödhet

Louis Oosthuizen. På söndagen tog den skönsvingande 41-åringen sin andra raka seger på DP World Tour, och den elfte totalt, då han vann med två slags marginal över Laurie Center på Mauritius. Oosthuizen har ofta fått kritik för att han har svårt att vinna tävlingar men för tillfället kan man inte påstå något annat än att King-Louis är glödhet. 

Het

Jason Langer. Periodvis kändes det som att det var 23-åringen som bar runt pappa Bernhard under PNC Championship i Orlando i helgen. Vilken puttning och vilken enkel funktionell sving. Jason och Bernhard gick runt på 59 slag och då missade man ändå birdien på det relativt enkla avslutande par 5-hålet. Vilken uppvisning. 

Varm 

Henrik Stenson. Det var två månader sedan Stenson tävlade senast och ändå var han med och utmanade om segern i Saudi Open, sista tävlingen på årets Asian Tour. Och alla som talar om att startfältet skulle vara mediokert, nej, Asian Tour är ingen skräptour, det finns mängder av duktiga spelare och touren håller bra klass. 

Sebastian Söderberg. Kan man vara både varm och kall samtidigt? Sebastian Söderberg är en av de mest högkapabla svenska spelarna men samtidigt periodvis ack så ojämn. Efter två kanonronder i Mauritius Open gick han plötsligt runt på 77 slag tredje dagen, då gick han ändå fyra under par på fyra hål mitt i ronden. Ridå ner trodde alla, men inte alls, Söderberg går ut på söndagen, skjuter 63 slag, och slutar delad trea! Snacka om stark karaktär och Söderberg går mot ett spännande 2024. 

Sval

Jay Monahan. PGA Tour-kommissionären har hamnat lite i blåsväder igen efter att PGA Tours skatteredovisning för 2022 blivit offentliggjord. Tourens kostnader ökade kraftigt men samtidigt steg Monahans löner och bonusar och totalt drog han in 18,6 miljoner dollar 2022 jämfört med 4,7 året innan. Scottie Scheffler spelade in mest pengar på PGA Tour under 2022, tog bland annat tre segrar på vägen mot drygt 21 miljoner dollar. Lita på att Monahans siffror sticker i ögonen på många, med all rätt. 

Iskall

Jon Rahm. Skrev nytt kontrakt med LIV Golf värt hundratals miljoner dollar och blir sedan förvånad över uppståndelsen. Vid sitt första framträdande efter övergången uppgav han att han inte kan/får/vill kommentera någonting. Världstrean blev ytterligare ett bevis på något som vi i och för sig redan visste. En övergång till LIV Golf verkar innebära att man inte får inte uttala sig om någonting annat än att man bytt arbetsplats för att formatet är nytt och spännande och att man vill växa och utveckla golfen. LIV Golf var dock snabba och uppgav att de inte alls satt munkavle på Rahm utan att det var spanjoren själv som valde att inte kommentera.


Text: Martin Strömberg • 2023-12-18
TournyttHenrik StensonJason LangerJay MonahanJon RahmLouis OosthuizenSebastian SöderbergTourTempen
Rulla till toppen