Wyndham Clark blev den nästs sista segraren i Wells Fargo Championship som valt att inte förnya sitt kontrakt efter 2024 Foto: Getty Images

PGA Tour förlorar storsponsor

Mångåriga sponsorn lämnar PGA Tour efter 2024.

Text: Svensk Golf • 2023-12-11 Uppdaterad 2023-12-11

PGA Tour tappar inte bara spelare just nu. Sedan 2011 har Wells Fargo Championship spelats på PGA Tour och under 2023 var tävlingen på Quail Hollow Club en av PGA Tours upphöjda tävlingar med en prispott på 20 miljoner dollar och segraren Wyndham Clark fick i år en segercheck på 3,6 miljoner dollar. Tidigare har spelare som Tiger Woods och Rory McIlroy vunnit tävlingen. Men i slutet av förra veckan meddelade företaget att 2024 blir sista året för tävlingen, åtminstone i dess nuvarande form som upphöjd tävling.

– Vi är stolta över vår historia och vi värderar vårt samarbete med PGA Tour och ser fram mot årets upplaga av tävlingen, skriver man samtidigt som man meddelar att 2024 blir den sista upplagan av tävlingen.

PGA Tour har enligt uppgifter i Sports Business Journal haft kontakt med över 50 av sina tävlingsarrangörer och sponsorer för att förhandla fram en ny finansieringsmodell för att kunna höja prispengarna. Enligt tidningen ville Wells Fargo vara kvar som sponsor och lämnade ett bud som PGA Tour tackade nej till.


Text: Svensk Golf • 2023-12-11
TournyttPGA TourQuail HollowTournyttWells Fargo Championship
Rulla till toppen