Joakim Lagergren bjöd på strålande spel på den tuffa banan i Sydafrika och leder inför andra ronden. Foto: Getty Images

DP World Tour

Fläckfritt scorekort för Lagergren – leder i Sydafrika

Bra starter av Joakim Lagergen och Jesper Svensson i veckans DP World Tour-tävling.

Text: Olof Åsgård • 2023-11-30 Uppdaterad 2023-11-30

För två veckor sedan stängdes förra säsongen på DP World Tour med Rory McIlroy som Race to Dubai Rankings-vinnare (femte i karriären).
Nästa säsong drogs igång fyra dagar senare och för andra veckan i rad spelas två DP World Tour-tävlingar.
I Australien är inga svenskar på plats för Australian Open men Isabella Deilert spelar damtävlingen och är delad 51:a efter första ronden.

I South African Open Championship är fyra svenskar med och två av dem har inlett mycket lovande på Blair Atholl Golf utanför Johannesburg. 
Joakim Lagergren är i ensam ledning efter 65 slag, sju under par. 32-årigen brukar nästan alltid göra många birdies och på torsdagen var han för ovanlighetens skull också helt bogeyfri.
– Idag var golf roligt. Det är en tuff och lång bana där du sällan får slå wedge in mot green. Att gå sju under här är jag väldigt nöjd med, säger Joakim Lagergren till DP World Tour.

Svensken är ett slag före sydafrikanen Casey Jarvis. Lagergren slutade delad 54:a förra veckan i Joburg Open och spelar på ett förlängt medlemskap och det betyder att han behöver få till bra resultat framåt för att behålla kortet.
Förra säsongen hackades upp av skador med många brutna tävlingar och missade kvalgränser. På 20 starter blev det en sjätteplats som bäst för Lagergren som vunnit en gång på DP World Tour – Sicilian Open 2018.
Den här starten var efterlängtad.
– Det känns som att det var ett bra tag sedan jag var högt upp på ledartavlan, säger Lagergren.

Jesper Svensson, som kvalificerade sig för årets DP World Tour-säsong genom bra spel på undertouren Challenge Tour, har också startat South African Open Championship bra och trots att det blev en dubbelbogey på ettan för 27-åringen så tog han sig in på 68 slag, fyra under par. Svensson är delad sexa inför andra ronden. Förra veckan slutade hand på delad 70:e plats i säsongsdebuten.
Anton Karlsson (E) och Adam Blommé (+5) behöver förmodligen spela klart bättre under fredagsronden om det ska bli vidare spel i helgen. 


Text: Olof Åsgård • 2023-11-30
TournyttDP World TourJesper SvenssonJoakim LagergrenTournytt
Rulla till toppen