Efter ett par tunga säsonger på LIV Golf återvänder Bernd Wiesberger till DP World Tour. Foto: Getty Images

Lämnar LIV Golf – återvänder till DP World Tour 

Österrikaren Bernd Wiesberger får återaktivera sitt medlemskap på europatouren.

Text: Olof Åsgård • 2023-11-24 Uppdaterad 2023-11-24

Bernd Wiesberger har vunnit åtta gånger på DP World Tour. I juni 2022 var österrikaren en av 48 spelare som deltog i den allra första LIV Golf-tävlingen i London. 

DP World Tour hade inte givit spelarna dispens och svarade med höga böter för alla medlemmar som spelat LIV-tävlingen.
Efter en långdragen tvist fick DP World Tour rätt i domstol och lade ytterligare sanktioner på spelarna för varje LIV-tävling de ställt upp i. Det ledde till massavhopp och spelare som Henrik Stenson, Lee Westwood, Ian Poulter och Sergio Garcia avslutade sina medlemskap på DP World Tour.

Men 38-årige Bernd Wiesberger valde att förbli medlem och fortsätta betala sina böter.
Nu har han också meddelat att han kommer spela fullt schema på DP World Tour 2024 och lämnar därmed LIV Golf.
– Jag är glad att kunna meddela att mitt fokus för nästa år helt kommer att ligga på DP World Tour. Jag har aldrig sagt upp mitt medlemskap och därför är jag tacksam för möjligheten att återigen kunna spela ett fullt schema, skriver Wiesberger på X och Instagram.

Wiesberger fick inte ihop tillräckligt många starter på DP World Tour förra säsongen för att klara minimikravet, men DP World Tour har godkänt Wiesbergers ansökan för 2024 och hans första start blir i Dubai Invitational i januari som är första tävlingen i The International Swing (en av sex nyinstiftade spelperioder på DP World Tour).
– Wiesbergers medlemskap upphörde, och han togs bort från Race to Dubai, efter att han misslyckades med att uppfylla tourens minimiregler för säsongen 2023. Han uttryckte därefter önskan om att spela ett fullständigt DP World Tour-schema 2024 och har uppfyllt alla sanktioner – både ekonomiska och avstängningar – som ålades honom för brott mot tourens tävlingsregler under 2022 och 2023. Därför har hans begäran om återinträde beviljats ​​av DP World Tours vd Keith Pelley, i enlighet med förfarandet som anges i medlemsföreskrifterna, skriver DP World Tour i ett uttalande.

De två åren på LIV Golf har inte varit österrikarens bästa i karriären. På 21 tävlingar har han slutat åtta som bäst. På årets totalranking blev det en 40:e plats av totalt 50 spelare.


Text: Olof Åsgård • 2023-11-24
TournyttBernd WiesbergerDP World TourLIV GOlfLIV Golf Invitational SeriesTournytt
Rulla till toppen