Jens Dantorp är fyra slag bakom ledande engelsmannen Matt Wallace inför slutronden av DP World Tour Championship i Dubai Foto: Getty Images

Dantorp fyra slag från täten

Det blev 69 slag tredje ronden trots tung dubbelbogey.

Text: Martin Strömberg • 2023-11-18 Uppdaterad 2023-11-18

Det blev 69 slag tredje ronden för Jens Dantorp, som föll från en delad andra- till en delad sjundeplats, i DP World Tour Championship. Många spelare gick riktigt lågt på Jumeirahs Earth Course och allra värst var engelsmannen Matt Wallace som gjorde birdie på varenda hål sista nio för 27 slag, och som med 60 slag totalt under ronden gick hela vägen upp i topp. Wallace är 16 under par och ett slag före norrmannen Viktor Hovland och engelsmannen Tommy Fleetwood. Dantorp är tolv under par och fyra slag efter engelsmannen.

– Jag har allt att vinna. Det kommer att krävas något lågt i morgon för att ta en topplacering så vi får åka hem och visualisera det, sa Dantorp till Viaplay efter ronden.

Dantorp fick en riktigt fin start under lördagen med birdies på ettan, tvåan och åttan. En dubbelbogey på nionde hålet efter att ha slagit andraslaget över green och sedan gjort chipp-treputt satte lite broms i maskineriet, men Dantorp kom tillbaks och gjck två under sista nian.

– Det var kanske lite mer spänt än under de första två dagarna men jag är riktigt nöjd med att jag lyckades behålla lugnet hela dagen och jag får vara nöjd med dagens insats.

Vincent Norrman (-4) är näst bästa svensk på delad 33:e plats med Alexander Björk (-3) på delad 35:e plats. Sebastian Söderberg var bäst av svenskarna tredje ronden med 66 slag och han klättrade till en delad 43:e plats på par totalt.


Text: Martin Strömberg • 2023-11-18
TournyttAlexander BjörkDP World TourJens DantorpMatt WallaceSebastian SöderbergTommy FleetwoodTournyttViktor HovlandVincent Norrman
Rulla till toppen